Ρεκόρ Γκίνες για τον 96χρονο απόφοιτο πανεπιστημίου!

 Ιαπωνία
Ρεκόρ Γκίνες για τον 96χρονο απόφοιτο πανεπιστημίου
Ένας 96χρονος άντρας από τη δυτική Ιαπωνία ανακηρύχτηκε την Παρασκευή από τα Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος απόφοιτος πανεπιστήμιου.

Γεννημένος την 1η Σεπτεμβρίου 1919, ο Χιράτα πήρε το πτυχίο του στο τμήμα Κεραμικής Τέχνης, τον Μάρτιο από το πανεπιστήμιο του Κιότο. Μάλιστα, του πήρε 11 χρόνια για να τελειώσει τη σχολή. «Είμαι χαρούμενος. Το να μαθαίνεις νέα πράγματα είναι ευχάριστο ανεξαρτήτως ηλικίας», αναφέρει ο Σιγκέμι Χιράτα (Shigemi Hirata) στο Japan Times.

Είχε εγγραφεί στο πανεπιστήμιο το 2005, όταν ήταν 85 ετών και παρακολουθούσε τα μαθήματά του δια αλληλογραφίας. Επέλεξε το συγκεκριμένο τμήμα καθώς ασχολούνταν με την κεραμική για χρόνια και ήθελε να βελτιώσει τα σχέδιά του.

Γεννήθηκε σε μια γειτονιά της Χιροσίμα και πολέμησε στο ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πόλεμου. Στη συνέχεια δούλευε σε ένα νοσοκομείο, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. Ο Χιράτα έχει δύο παιδιά, πέντε εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

«Ο επόμενος στόχος μου είναι να φτάσω τα 100 χρόνια. Εάν είμαι σε καλή φόρμα μάλιστα, σκέφτομαι να ξαναπάω και σχολείο», αναφέρει αστειευόμενος στους ρεπόρτερ που τον επισκέφτηκαν.

Πηγή: CNN

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη