Σορμπέ καρπούζι

 Ροφήματα
Σορμπέ καρπούζι


Υλικά (4-6 άτομα)

    600 γραμμάρια καρπούζι
    300 γραμμάρια νερό
    250 γραμμάρια ζάχαρη
    Χυμό απο 1/2 λεμόνι
    1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο


Εκτέλεση

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
    Ταυτόχρωνα καθαρίζουμε το καρπούζι απο το λευκό μέρος και τα κουκούτσι και το πολτοποιούμε σε ένα μπλένρερ.
    Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με το καρπούζι ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη