«Τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Πανεπιστήμια διεθνώς, ισάξια των κεντρικών Η ΛΥΣΗ», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Πανεπιστήμια
διεθνώς, ισάξια των κεντρικών
Η ΛΥΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Δημόσια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Πανεπιστήμια της ΕΛΛΑΔΑΣ με αξιολόγησή τους σε έρευνα διεθνώς των Πανεπιστημίων έχουν: και Πρωτιά και Ισάξια κατάταξή τους με τα Πανεπιστήμια του Κέντρου. Είναι τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Πανεπιστήμια: Ιωαννίνων, Κρήτης, Πατρών. Να «τα κλείσουμε» γιατί είναι «Περιφέρειας» και όχι… της Πρωτεύουσας του Κράτους; Ή μήπως και… «συνοικίας» του Κέντρου των Αθηνών είναι «άξια να διατηρούνται» εκεί, επειδή είναι… «της Πρωτεύουσας»; Κότσια, μεράκι και ΚΑΛΗ Δουλειά χρειάζεται σε Κέντρο και σε ΚΑΘΕ Περιφέρεια και ξεκάθαρη Πολιτική Βούληση, «αρμοδίων» και ικανών.
Και κυρίως ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους ,το πλαίσιο ΑΠΟ-ΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ως Αρχή Ανάπτυξης της χώρας και ιδιαίτερα χωρίς Ανισοκατανομή και αδικίες σε όλους τους τομείς μεταξύ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ να γίνει ΠΡΑΞΗ – Έργο – Πραγματικότητα, κύρια κατεύθυνση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ σε όφελος ΟΛΗΣ της χώρας. Να μη μένει στο χρονοντούλαπο για… «παραδοσιακούς και ιστορικούς λόγους» διατήρησης της σε κάθε προεκλογική περίοδο ή ανά… δεκαετία από όλους για… λόγια με ΜΗΔΕΝ στη Πράξη. 
Σε αυτό το πλαίσιο και για πολλούς άλλους λόγους ΘΕΣΗ έχουν τα Πανεπιστήμια στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, αλλά «συζητά» έστω σαν… «κουβέντα» κάποιος «επίσημος» «επισήμως» την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και ποιοι τομείς εντάσσονται σε ΑΥΤΗ;
Συζητά κάποιος «επίσημος» «επισήμως» αλλά κυρίως πράγματι «δεσμευτικά» για το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ των ΝΕΩΝ στην Πατρίδα ΤΟΥΣ, το ίδιο «ισάξια» με τις… συντάξεις των 385 ευρώ, ως ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ επιτυχία για ΟΛΟΥΣ; Ποιες οι προτεραιότητες, η κυρίαρχη Πολιτική για τα επόμενα 30 χρόνια που θα έχουμε απομείνει οι μισοί ΕΔΩ; Αξιολόγηση Αναγκών και Ωφελειών από την Αποκέντρωση έχει «επισήμως κουβεντιαστεί» φανερά ή κρυφά; Δεν είναι «ποσότητας» αλλά κυρίως ποιότητας, προς ΛΥΣΗ το Ζήτημα. 
Το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ Πανεπιστήμιο ΑΝ μείνει στο… «τέμενος του ελαιώνα» της Πρωτεύουσας ή ΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ στην Περιφέρεια δεν αλλάζει την «ποσότητα»  Πανεπιστημίων στη χώρα ούτε «κάθε πόλη και χωριό θα έχει… Γεωπονικό» (άλλο όμως είναι σε ΚΑΘΕ Περιφέρεια ΜΙΑ «συγκεντρωμένη Πανεπιστημιούπολη» κι’ άλλο είναι «σε κάθε… χωριό και ... Πανεπιστήμιο»).
Με τη ΜΕΤΑΦΟΡΑ του Γεωπονικού στο Φυσικό χώρο Ανάπτυξης Επιστήμης ΚΑΙ υπαίθρου χώρας με τη λειτουργία του σε αυτή, αλλάζει στο καλύτερο και Εφαρμογή επιστήμης ΚΑΙ «περιοχή ΕΚΤΟΣ… ανθρωποβόρων πολυκατοικιών… πρωτευούσης…» . Ποιότητα Υπηρεσιών και ΕΝΤΟΣ Πανεπιστημίου ΚΑΙ στη χώρα με ανάπτυξη του Τομέα Επιστήμης και Οφέλους σε Ύπαιθρο με Αποκέντρωση στη χώρα. Μόνος το επανέφερα «επισήμως» με νομίμως Δικαίωμα ΑΝΑΦΟΡΑΣ μου και προς ΤΟΠΙΚΕΣ Αρχές. Ιδού οι… λοιποί… Ξεκαθάρισμα έστω… Βούλησης ΤΟΥΣ ΖΗΤΩ και απάντηση δεν έχω, και δεν αναφέρομαι στη συνέχεια επιμονής επί χρόνια, αλλά ΚΑΙ πρόσφατα ΤΩΡΑ. Δικαιούμαστε να ξέρουμε ΤΙ «σκέφτονται» ή όχι; Υπάρχει ΚΑΙ Πολιτική Περιφέρειας στα συγκεκριμένα ζητήματα και ποιά είναι; 
Βεβαίως με… λόγια κάθε πενταετία και ΠΡΑΞΗ ΜΗΔΕΝ για όσα με… λόγια… «αφηγείται» καθένας έτσι για… κουβέντες… ελεύθερος είναι ας πούμε «ποιητική αδεία» και σε… χρονογραφήματα, να καταργεί όλα τα Πανεπιστήμια για να φτιάχνουμε μπουλντόζες ή αντίθετα να καταργούμε όλα τα εργαλεία για να φτιάχνουμε Πανεπιστήμια καλά είναι για να λέγονται χρειάζεται και καμμιά «αεράτη» ας πούμε… γενικολογία, χωρίς ουδεμία άλλη ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Βεβαίως υπάρχει και η λύση «Μητέρα ΟΛΩΝ των λύσεων»: «το κόμμα». Κάθε πόλη και χωριό κάθε γήπεδο και πλατεία κάθε χώρος και «εργαστήρι Σκέψης και Επιστήμης» με τους Αξιότερους των Αξιοτέρων Διδασκάλων για όλες τις… λύσεις για κάθε νόσον και… αδυναμίαν: Παραρτήματα κόμματος και ΕΞΩ από ΑΥΤΑ το… χάος… των ανίκανων… των αγνοούντων… των εν αδράνεια αναμενόντων τους… ΑΞΙΟΥΣ που Αξιότεροι ΑΥΤΩΝ ουδείς υπάρχει και ΜΟΝΟ «εντός κόμματος, ιδιαίτερα Κυβερνώντος βρίσκονται». Έχουν ΑΥΤΟΙ… ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ από… Δημοτικό μέχρι… Μεταπτυχιακό. Καθηγητές ΟΛΩΝ των Επιστημών και πρακτικά ΟΛΩΝ των Τομέων και δίνουν λύσεις σε ΟΛΑ. Κυρίως τις καλύτερες Δικαιολογίες για ΟΛΑ όσα σωστά ΔΕΝ γίνονται και για όσα στραβά καθημερινά τα βρίσκεις στα κοινά… «Στο… κόμμα ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΟΙ εκεί μέσα ΟΛΟΙ» , οι… εκτός δεν ενδιαφέρουν ουδένα άλλον, ειμή μόνο ως… «εργαλεία» για τους φανερά «άξιους μόνο των πολιτικών αφανών σκοπιμοτήτων τους». Με το… αζημίωτό ΤΟΥΣ βέβαια…
Για τούτο, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, συμφωνώ, δεν είναι η απόφαση ή συζήτηση για Πανεπιστήμιο Περιφέρειας ή για ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ στην Ύπαιθρο χώρα,  αλλά η απόφαση για… «συζήτηση» καθημερινά για το… Κόμμα, που αποτελεί κάθε  Λύση. Ας ανοίξουμε, λοιπόν, από ένα παράρτημα σε κάθε χωριό, σε κάθε γήπεδο σε κάθε χώρο μονίμων ή… και περαστικών από τέτοιο «χώρο Ανάπτυξης Προόδου Ιδεών Κόμματος». Ούτε σπιθαμή «ελεύθερου χώρου» στην Ελλάδα της Προόδου χωρίς «παράρτημα κόμματος, ιδιαίτερα του εκάστοτε Κυβερνώντος» είναι Η ΛΥΣΗ, σε όλα για όλους,  όλα τα άλλα δευτερεύοντα είναι… Έρχονται μόνα τους ή μας τα φέρνουν έτοιμα… «οι άλλοι»…

Υ.Γ.:    Οφείλω να συγχαρώ το «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, για την «πρωτιά του» και την μεγάλη επιτυχία του, με εφαρμογή μεθόδου ΤΟΥ διάγνωσης – πρόληψης ασθενειών. Συγχαρητήρια, από την… «παραρτηματική» Περιφέρεια Στερεάς, στη… Θεσσαλία.     

Η επιστολή του κ.  Γιώργου Σμοκοβίτη προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 Λαμία, 26-09-2016
ΠΡΟΣ
κ.Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ.Πρόεδρον Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
κ.Δήμαρχον Λαμιέων
κ.Πρόεδρον Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Γεωργίου Σμοκοβίτη, κατοίκου Λαμίας, οδός Ξάνθου 10.
------- . -------
Συνυποβάλλω δύο (2) κείμενα με τις θέσεις μου και προτάσεις μου, ως ΠΟΛΙΤΗ, με τίτλο: 1) Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ: – Θεσσαλία – Στερεά – Πελοπόννησος και 2) Από την κα Αντωνιάδου στην κα Κορακάκη – Φάρος και… Φάρος για τους Νέους.  Αφορούν α) Στην αναβίωση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και β) στη Βράβευση της κας Ελένης Αντωνιάδου, λαμβάνοντας υπόψη Σας ότι: όσον αφορά τη βράβευση της κας Ελένης Αντωνιάδου έχω καταθέσει και παλαιότερα ΑΝΑΦΟΡΑ στις Αρχές, έχει γίνει δεκτή ομόφωνα η ΕΓΓΡΑΦΩΣ Αναφορά – πρότασή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε και β) όσον αφορά την αναβίωση του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έχω ΕΡΓΑΣΤΕΙ επί ΧΡΟΝΙΑ αδιαλείπτως, νομίμως και ανιδιοτελώς ως ΠΟΛΙΤΗΣ τόσο για την ΙΔΡΥΣΗ του όσο και για την εξέλιξή του, και τελικά για τη διάσωση έστω του Άριστου ΤΜΗΜΑΤΟΣ Βιοϊατρικής στη ΛΑΜΙΑ που, επιπλέον, ΔΕΝ θα υπήρχε ΑΝ ΔΕΝ είχε ΙΔΡΥΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και με ΕΔΡΑ τη ΛΑΜΙΑ,
και    ΖΗΤΩ
Να με ενημερώσετε για τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ που θα λάβετε θετικά ή αρνητικά ή εν πάση περιπτώσει ΠΟΙΟΝ προγραμματισμό ήδη έχετε ή τι θα προγραμματίσετε σχετικά:
α)     με την αναβίωση ή όχι του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Τούτο έχει σπουδαία σημασία από ΤΩΡΑ, για να γνωρίζουμε ΟΛΟΙ, διότι άλλος ο προγραμματισμός, οι στόχοι – σκοποί και ενέργειες από τώρα ΓΙΑ αναβίωση Δημόσιου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας, άλλος ο προγραμματισμός, στόχοι – σκοποί, ενέργειες για μόνο επιβίωση Σχολών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως “παραρτηματική” υποβαθμισμένη έναντι όλων των λοιπών “άλλης, Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε πεδίο Πανεπιστημίου που θα έχει έδρα τον Βόλο, κι’ όχι Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας με έδρα τη Λαμία» με αντίστοιχες ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Ως Πολίτης πρέπει να γνωρίζω ΠΩΣ και προς ΠΟΙΑΝ κατεύθυνση Σκοπό θα δραστηριοποιηθώ ή όχι στα ΚΟΙΝΑ της ιδιαίτερης Πατρίδας ΜΟΥ και γενικότερα της χώρας στον χώρο των ΔΗΜΟΣΙΩΝ Περιφερειακών Πανεπιστημίων ΧΩΡΙΣ εξαίρεση ΜΟΝΟ την Στερεά Ελλάδα και με ολοφάνερη υποβάθμισή της.  
β)    Αν και πότε και πως θα βραβεύσετε την κα Ελένη Αντωνιάδου ή όχι, ώστε να γνωρίζω ΠΩΣ και όπως νομίμως ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ως ΠΟΛΙΤΗΣ να ΕΝΕΡΓΗΣΩ ο ίδιος για τη Βράβευση ΤΗΣ.
Αναμένω ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σας και επί προηγουμένων ακόμη αναπάντητων ΑΝΑΦΟΡΩΝ μου.
Με την πρέπουσα εκτίμηση
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ

              

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη