Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπροστά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Τους τρόπους με τους οποίου εφαρμόζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ως προσκεκλημένος του Ινστιτούτου για την Τοπική Διακυβέρνηση και τις Πολιτικές Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Στην εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Προϋποθέσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους βασίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με στόχο την πλήρη διαφάνεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, τη μείωση του κόστους λειτουργίας όλων των υπηρεσιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε:

    Στη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί μία διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης, επικοινωνίας αλλά και πλήρους ελέγχου από τους πολίτες, των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
    Στην ψηφιακή υπογραφή υπαλλήλων και στελεχών της Περιφέρειας που μειώνει το χρόνο εξυπηρέτησης του πολίτη, ο οποίος χρειαζόταν να περιμένει για την επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.
    Στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων που αποτελεί καίριο χτύπημα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται πολίτες και υπάλληλοι.
    Στην Εφαρμογή διαχείρισης Προσωπικού για τον πλήρη συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας.
    Στο διπλογραφικό σύστημα στου οποίου την εφαρμογή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπόρησε.
    Στην ‘Έξυπνη Περιφέρεια.
    Στο Κέντρο Καινοτομίας Open.
    Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης OGP.
«Αυτές είναι μέθοδοι λειτουργίας που θεσπίσαμε από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια, υλοποιήσαμε άμεσα και τις εκσυγχρονίζουμε διαρκώς. Είμαστε στο 2017 και θεωρώ αναξιοπρεπές να μην υπάρχει πλήρης διαφάνεια και δικαίωμα ελέγχου από όλους τους πολίτες προς κάθε δημόσια υπηρεσία και οργανισμό, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αυτό που θέλουμε είναι η Περιφέρειά μας να είναι ένα ανοιχτό βιβλίο για όλους. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μας, όπως ήδη έχουμε κάνει, για να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα στους τομείς στους οποίους υπάρχει ανάγκη και έχουμε ως βασικό στόχο να τελειώνουμε με την γραφειοκρατία για να σταματήσει επιτέλους όλος αυτός ο παραλογισμός με θύμα τον πολίτη. Βασικό μας όπλο σε όλο αυτό, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση» επισήμανε κατά την παρουσίαση ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε http://www.pste.gov.gr/?page_id=31573 ολόκληρη την παρουσίαση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη Στερεά Ελλάδα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη