«Ενέργειες Περιφέρειας Στερεάς με συνεργασίες Πολιτών», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Ενέργειες Περιφέρειας Στερεάς
με συνεργασίες Πολιτών
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Κύριε Διευθυντά,
Σε δημοσιευμένες Αναφορές μου και προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με θέματα που με ενδιαφέρουν ως Πολίτη και αφορούν στα ΚΟΙΝΑ, έχοντας λάβει προηγουμένως απάντηση και στη συνέχεια μετά συνάντησή μου με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ευθ. Καραΐσκο, στο Μέγαρο της Περιφέρειας την 30 Μαρτίου, αποφασίστηκαν άμεσα ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση συγκεκριμένα των παρακάτω:
1ον) Ως ΑΦΕΤΗΡΙΑ για την ευρύτερη αξιοποίηση του χώρου των Αρχαίων Αμφικτυονιών και την προβολή τους πανελληνίως και με αναβίωση εκδηλώσεων και την επέκταση σε Ενότητα με τις Θερμοπύλες, να τοποθετηθεί Πινακίδα (ή να ανεγερθεί Μνημείο) σε εμφανές σημείο ορατή μακρόθεν που να πληροφορεί ότι: «ΕΔΩ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ», προκαλώντας το ενδιαφέρον ΟΛΩΝ και με διαμόρφωση διόδου προσέλευσης. Οι σχετικές συνεννοήσεις με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές να ξεκινήσουν άμεσα.
2ον) Θα τοποθετηθούν άμεσα Πινακίδες στην Νέα Οδό που να πληροφορούν έγκαιρα πριν από χιλιόμετρα, τους διερχόμενους ότι πλησιάζουν στον «Ιστορικό Χώρο Θερμοπυλών - Ανδριάντα Λεωνίδα» και Πινακίδα στην ΕΞΟΔΟ προς τον Ανδριάντα του Λεωνίδα με την έντονη πρόσκληση «ΠΡΟΣ Ιστορικό Χώρο Θερμοπυλών – Ανδριάντα Λεωνίδα – Μουσείο», ώστε να προσελκυθούν επισκέπτες (όχι γενικώς προς… Θερμοπύλες σαν οποιοδήποτε άλλο χώρο στον Νομό).
Ταυτόχρονα θα γίνουν άμεσα οι σχετικές ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε άμεσα να γίνει διαμόρφωση του χώρου και ιδιαίτερα για να γίνει ΟΡΑΤΟ από μακρυά και από τη Νέα Οδό το Άγαλμα του Λεωνίδα για την προσέλκυση επισκεπτών στον χώρο, από μακρυά ανεμπόδιστη ΘΕΑ του Μνημείου: α) να μετατοπιστούν τα κυπαρίσσια από την πλευρά της Νέας Οδού και β) περιστροφή της βάσης και του Ανδριάντα ώστε να έχει κατεύθυνση ΠΡΟΣ τον Λόφο της Μάχης και όσον είναι δυνατόν προς τον χώρο των Αμφικτυονιών σε μια συμβολική σύνδεση Αρχαίων Αμφικτυονιών «Ειρηνικών διευθετήσεων διαφορών – Αμφικτυονιών – και αξεπέραστων Πολεμιστών – Υπερασπιστών – Θερμοπύλες – εναντίον οποιουδήποτε Σκοταδισμού – Τρομοκρατίας – Βαρβαρισμού – επιβουλέα Ειρήνης και Πολιτισμού».
3ον) Να αποσταλεί άμεσα από την Περιφέρεια ΑΙΤΗΜΑ της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ΒΡΑΒΕΥΣΗ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ΔΙΕΘΝΩΣ βραβευμένης  και έχοντας προσφέρει Υπηρεσίες στην Επιστήμη  και στον Άνθρωπο διακεκριμένης ιδιοφυούς Επιστήμονος, έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κας ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, ως Φάρος το παράδειγμά της για τους Νέους στην πορεία προσφοράς τους με Γνώση και διάθεση προσφοράς τους στην Πρόοδο και Ζωή όλων.
4ον) Να καθιερωθεί κατ΄έτος η «ΠΡΑΞΗ ΦΩΤΟΣ» με άμεση συμμετοχή της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και προβολής της όχι μόνο τοπικώς με τους ενδιαφερομένους Δήμους, αλλά και Πανελληνίως. Συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, προτεινόμενη η Κυριακή 4 Ιουνίου από ώρα 10 έως 10 και 15΄ βραδυνή να ΑΝΑΨΟΥΝ τα ΦΩΤΑ στα κτίρια Περιφέρειας και Δήμων με συμμετοχή στην ΠΡΑΞΗ ΦΩΤΟΣ και των Δημοτών ανάβοντας συμβολικά ένα ΦΩΣ στην πρόσοψη κατοικίας του καθένας (και επαγγελματικών χώρων) ώστε ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ να εκπέμπει ΦΩΣ Ανθρώπου, κάθε Ανθρώπου και Πολίτη εναντίον κάθε Σκοταδισμού και Τρομοκρατίας σε μια Ενότητα Κοινωνικής Ζωής μας Προόδου με Φως που πάντα νικά το Σκοτάδι από οπουδήποτε προερχόμενο. Ο χρόνος υπάρχει μέχρι την ημερομηνία συμμετοχής ΟΛΩΝ ώστε και συνεννόηση με Αρχές και ενημέρωση ΟΛΩΝ και Πανελληνίως να υπάρχει για την καλύτερη διοργάνωση.
Η Απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας με την πρωτοβουλία του πεφωτισμένου Ποιμενάρχη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου με Φωτισμό ΟΛΩΝ των Εκκλησιών, όπως και πέρυσι ΕΠΡΑΞΕ, είναι εκφρασμένα δεδομένη και με την Δική της Φωτεινή Παρουσία.
Αυτά συναποφασίστηκαν και δεσμευτικά ΑΜΕΣΑ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι σχετικές ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ υλοποίησης ξεκινούν. Για τα υπόλοιπα θέματα θα υπάρξουν νέες αποφάσεις από την Περιφέρεια, αμετάβλητα τα σχετικά αιτήματα Πολίτη παραμένουν.
Είναι επιβεβλημένη η έκφραση από νου και καρδιάς Πολίτη της ικανοποίησης για τις παραπάνω ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας που αποφασίστηκαν ΑΜΕΣΑ και αποτελεσματικά να γίνουν τονίζοντας δημόσια ότι «ευρέθη εγκάρδια ανοιχτή η πόρτα» του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Ευθ. Καραΐσκου στις παραπάνω Πρωτοβουλίες Συνεργασίας Πολιτών και Αρχών σε όφελος για τα ΚΟΙΝΑ. Πιστεύω το ίδιο είναι ανοιχτή η πόρτα σε συμπολίτες που προσφέρουν Καθαρό Αγώνα τους και συνεργασίες στα κοινά σε όφελος ΟΛΩΝ και με έντιμη ανταπόκριση αρμοδίων, Αρχών, αξιωματούχων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη