Header Ads

Σύσκεψη στο Δήμο Λοκρών παρουσία των βουλευτών Φθιώτιδας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη με την παρουσία των βουλευτών Φθιώτιδας κ. κ. Καραναστάση Απ. , Βέττα Δ. , Μιχελή Θ. και Σαρακιώτη Ι.  με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής .
Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν και συμμετείχαν στην σύσκεψη το σύνολο των υπηρεσιών και των δημοσίων φορέων του Δήμου Λοκρών.
Ο κ. Λιόλιος αφού καλωσόρισε τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των φορέων , αναφέρθηκε στις πράξεις που έχουν γίνει από τον Δήμο με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των λειτουργιών του, π.χ. διαχείριση απορριμμάτων, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, κτλ.  αλλά και στις κινήσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και δυναμική της περιοχής με κατάθεση προτάσεων σε Ευρωπαϊκά Επενδυτικά προγράμματα. Στην συνέχεια  έγινε αναλυτική αναφορά στα προβλήματα του Δήμου Λοκρών, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε :
 ● Στην ανάγκη στελέχωσης των  υπηρεσιών του Δήμου που τα χρόνια της κρίσης με τις ακολουθούμενες πολιτικές έχουν υποβαθμιστεί και απαξιωθεί.
● Στην ανάγκη επαναφοράς της ΔΟΥ στην Αταλάντη , καθώς η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι για να εξυπηρετηθούν οι δημότες από την ΔΟΥ Λαμίας, επιβαρύνονται με σημαντικό κόστος και ταλαιπωρία .
● Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Αταλάντης καθώς συνεχίζεται η απαράδεκτη πρακτική της απόσπασης ιατρών και νοσηλευτών του ΚΥ Αταλάντης προκειμένου να καλύπτονται ανάγκες του Νοσοκομείου Λαμίας.
●  Στις προσπάθειες που γίνονται για να μην μεταφερθεί το κτηματολογικό γραφείο Αταλάντης.
● Στο σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αταλάντη. Ζητήθηκε από τους Βουλευτές να παρέμβουν στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για να υπάρχει επισκεψιμότητα στο Μουσείο, που αυτή την χρονική στιγμή δεν είναι εφικτό λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και για την ερευνητική δραστηριότητα της Αρχαιολογίας στην περιοχή.
● Στα έντονα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λοκρών καθώς παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες , στην πράξη το στελεχιακό δυναμικό του Α.Τ Αταλάντης έχει αποδυναμωθεί και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας υπηρετούν μόνο 22 άτομα από τα 38 που προβλέπονται, διότι έχουν αποσπαστεί σε άλλες μονάδες. Επιπλέον είναι διαθέσιμο για το σύνολο της περιοχής αρμοδιότητας Δήμου Λοκρών μόλις ένα περιπολικό το οποίο μάλιστα πρέπει να μετακινείται Λαμία για τον ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.
● Δήλωσε την κάθετη αντίθεση του στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης , καθώς και στην απασχόληση του στελεχιακού δυναμικού του για τις ανάγκες ασφάλειας των τούνελ της εθνικής οδού , την εκμετάλλευση της οποίας ως γνωστό έχει ιδιωτική εταιρία.
“Η Πυροσβεστική υπηρεσία πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών και όχι ιδιωτικών εταιριών” τόνισε ο Δήμαρχος.
●Στο ενδεχόμενο κατασκευής και λειτουργίας πλευρικών  διοδίων στους κόμβους Αταλάντης και Λιβανατών για το οποίο δήλωσε κάθετα αντίθετος και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις αν τελικά συμβεί .
● Στην ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα των βιολογικών καθαρισμών σε Αταλάντη , Λιβανάτες , Αρκίτσα και Μαρτίνο καθώς και να εκσυγχρονιστεί και να επεκταθεί το ήδη υφιστάμενο έργο στην Μαλεσίνα και βέβαια ζητήθηκε η αρωγή των βουλευτών.
● Στην ανάγκη να προχωρήσει το έργο της παράκαμψης του Προσκυνά και της σύνδεσης του  Θεολόγου με την Εθνική Οδό.
● Στο απαράδεκτο χρόνιο πρόβλημα της διεκδίκησης από το Δημόσιο μεγάλου μέρους των εντός σχεδίου ακινήτων της Μαλεσίνας (τα επονομαζόμενα “κόκκινα” ) . Τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να γίνει το αυτονόητο και με νομοθετική παρέμβαση να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα και να απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες για τις οποίες χρόνια διενεργούνται συμβολαιογραφικές πράξεις, πληρώνονται φόροι κτλ.
● Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις παιδικές χαρές του Δήμου:
α)  λόγω εμπλοκής με την Κτηματική Υπηρεσία και τα εμπόδια καθώς και τα εξοντωτικά πρόστιμα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε κάθε προσπάθεια  επίλυσης τέτοιων ζητημάτων.
β)   για το απαγορευτικό κόστος κατασκευής ή βελτίωσής τους, σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του ΕΛΟΤ και στην συνέχεια τονίστηκε , ότι τέτοιου είδους πρόστιμα είναι απαράδεκτα , ενώ ζήτησε κυβερνητική πρωτοβουλία προκειμένου αυτά να ακυρωθούν διότι το κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί σε αντιπαράθεση με τους ΟΤΑ.
 Επιπλέον έγινε αναφορά στην φθορά του παραλιακού μετώπου του Δήμου Λοκρών και στις αντικειμενικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν για την αποκατάστασή του Ζητήθηκε να κατατεθεί τροπολογία που θα απαλλάσσει τους Δήμους από κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την κεντρική Διοίκηση και σκοπό είχαν την ωφέλεια των πολιτών.
● Επίσης επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά η ανάγκη κατασκευής νέας αερογέφυρας που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας στον κόμβο  Αταλάντης. Επιπλέον θα πρέπει άμεσα να γίνει ηλεκτροφωτισμός της εισόδου διότι εγκυμονεί  κίνδυνος ατυχημάτων. Ακόμα θα πρέπει να επιταχυνθεί η  ολοκλήρωση των έργων κατασκευής στους παράδρομους της Εθνικής Οδού.
● Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που συζητήθηκε είναι το πρόβλημα με το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που εδρεύει στην Αταλάντη και κινδυνεύει να κλείσει, διότι δεν έχει γίνει πρόβλεψη για επαρκή στελέχωσή του.
   Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι των διαφόρων υπηρεσιών κι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τέλος τοποθετήθηκαν οι βουλευτές επί των θεμάτων που τέθηκαν, ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων  μεταξύ των συμμετεχόντων κι αποσπάστηκε  η υπόσχεση από τους βουλευτές για την μεταφορά αυτών των ζητημάτων και την προσπάθεια επίλυσής τους από την Κεντρική Διοίκηση.

                                                                                            ΑΤΑΛΑΝΤΗ 25/04/2017
                                                                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.