Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ζάχου: «Χαριστήριον εις τον καθηγητήν Ανδρέαν Καμπιζιώνην»

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ζάχου: «Χαριστήριον εις τον καθηγητήν Ανδρέαν Καμπιζιώνην»

«Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται.»
Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

Στην Λαμία την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 11.00 στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» ο διακεκριμένος, δραστήριος εκδότης, δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ζάχος παρουσιάζει τον νέο καρπό του δημιουργικού του μόχθου: «Χαριστήριον εις τον καθηγητήν Ανδρέαν Καμπιζιώνην».

Ο Ανδρέας Καμπιζιώνης, διακεκριμένος καθηγητής φιλοσοφίας και παράγοντας της Ομογένειας στη Νότια Καρολίνα, γέννημα θρέμμα Λαμιώτης, είναι ένας δυναμικός πρεσβευτής του Ελληνισμού στην Αμερική και όχι μόνον, ενώ παραμένει αειθαλής και έφηβος σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων του. Η λαμπρή ακαδημαϊκή του καριέρα και η πολυσχιδής προσφορά στην Ομογένεια, στις ΗΠΑ και στη γενέτειρά του, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές.
Εκτός όμως όλων των άλλων είναι και παραμένει ένας εξαίρετος και αγαπητός φίλος για όλους εμάς που έχουμε την τύχη και την τιμή να τον γνωρίζουμε, μα πάνω απ’ όλα ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος.

Ο Δημήτρης Ζάχος καταφέρνει κι εδώ, όπως πάντα με το έργο του, να συγκινήσει το κοινό του, να εξάψει το γόνιμο ενδιαφέρον του. Τα κείμενα και η φιλολογική κριτική του Δημήτρη Ζάχου είναι τόσο ενδιαφέροντα και απολαυστικά που κάνουν το έντυπο που τα φιλοξενεί εξαιρετικά δύσκολο να το αφήσεις από τα χέρια σου και τα διαβάζει κανείς «μονορούφι». Κάθε νέα παράγραφος κάνει το μυαλό σου να σκεφτεί, σε ξαφνιάζει, σε εντυπωσιάζει, σε συναρπάζει. Με την πάροδο των χρόνων έχει εξελιχθεί εξαιρετικά το συγγραφικό του στυλ, με διαλεχτές δόσεις χιούμορ, μια έξοχη πινελιά, με πρωτοτυπία και διαχρονικότητα, ώστε να κάνει αρκετά ενδιαφέρουσα μια μελλοντική δεύτερη ανάγνωση. Η χρήση της γλώσσας είναι απλή και άμεση, αγγίζει τον αναγνώστη, με κριτικό λόγο και συλλογιστική στα σύγχρονα ερευνητικά ερωτήματα και προσεγγίσεις, καθώς παράγει ταυτόχρονα και επιστημονικό έργο, καταγράφοντας και διασώζοντας πολύτιμες λαογραφικές γνώσεις του τόπου μας.
Ο Δημήτρης Ζάχος αρθρογραφούσε επί σειρά ετών σε μεγάλες εφημερίδες, όπως η Ελευθεροτυπία και η Βραδυνή, και δεκάδες άλλα πανελλαδικά έντυπα, περιοδικά κι εφημερίδες, πριν καταπιαστεί ο ίδιος με τα δικά του λογοτεχνικά και πολιτικά έντυπα. Το παλμαρέ του συμπληρώνουν βιβλιοπαρουσίασεις, ανάγνωση ποιημάτων και αισθητικών ρήσεων, επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων και άλλα ενδιαφέροντα.

Καλοτάξιδο φίλε Δημήτρη!!!

Δημήτρης Β. Καρέλης


 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη