Ο πολιτικός καύσωνας και η καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Του Σπύρου Καπράλου 
Μετά τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup, o κ. Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πολιτική του Σαχάρα. Γιορτάζει τη δεύτερη επέτειο των capital controls με νέες αστοχίες και φόντο το στρατηγικό αδιέξοδο για πραγματική έξοδο από την κρίση.         
Είναι προφανές ότι το πρόβλημα της Ελλάδας μετά το 2015 δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι πρωτίστως πολιτικό. Η σημερινή κυβέρνηση πρεσβεύει ξεκάθαρα το χθες και όλα τα αρνητικά του πρότυπα. Η χώρα έχει σαφές πρόβλημα διακυβέρνησης . Ο τρόπος που χειρίζεται τα μικρά και μεγάλα θέματα μοιάζει λίγο πολύ με το λίβα που καίει τα σπαρτά και στο πέρασμα του δεν αφήνει τίποτα όρθιο. 
Έχουν επενδύσει στην φθορά, στην αναταραχή, στην ανασφάλεια με σκοπό να επιβιώσουν,  να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Αυτή είναι η φύση της πολιτικής τους ύπαρξης.             
Αρκεί μία γρήγορη ματιά σήμερα στα θέματα της επικαιρότητας για να καταλάβει κανείς τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα.  
Ειδικότερα: η σημερινή κυβέρνηση
-εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς.
-εμπαίζει τους συμβασιούχους.
-πλήττει την εικόνα μας σε μία ευαίσθητη περίοδο με εκατομμύρια επισκέπτες τουρίστες.  
-θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
-νομιμοποιεί το άβατο στα Εξάρχεια με απαγορεύσεις που παραπέμπουν σε ανελεύθερα καθεστώτα.
-βάζει στο χρονοντούλαπο οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.
-ρυμουλκεί την Παιδεία τριάντα χρόνια πίσω.  
Και για όλα αυτά δεν αποδέχεται καμία ευθύνη. Δεν την αναλαμβάνει. Πάντα κάποιος άλλος φταίει. Με προπαγάνδα γ' κατηγορίας οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου κατηγορούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση  ακόμα και για τα βαρομετρικά χαμηλά που κινούνται πάνω από τη χώρα μας. Αλλά όταν δεν έχεις κάτι να πεις, πρέπει να το εφεύρεις.       
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  αδυνατεί εγκλωβισμένη στην ανεπάρκεια της να διατηρήσει τη χώρα καθαρή ακόμα και από τα σκουπίδια! Και στοχεύει λένε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι  να εξαντλήσει την τετραετία... αν και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι πρόκειται για τη χειρότερη διακυβέρνηση  από την Μεταπολίτευση και έπειτα... 
Η Ελλάδα αξίζει την επανεκκίνηση, ένα καλύτερο μέλλον, μια ευκαιρία για να επανέλθει στην κανονικότητα. Κι αυτό θα το πετύχει μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή. Χθες, όχι αύριο...

* Ο κ. Σπύρος Καπράλος είναι  Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη