Στοιχεία της συγκέντρωσης - ανακύκλωσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2016


       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ                              
                    «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια ενημέρωσης & δημοσιοποίησης των στοιχείων της ανακύκλωσης των εγκεκριμένων συστημάτων, σας κοινοποιούμε τα στοιχεία της συγκέντρωσης - ανακύκλωσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2016.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α/Α
ΕΤΟΣ
ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ (ΟΤΚΖ)
1
2016
2.985
2
01/01/2017 έως 06/11/2017
2.328

Ένα αυτοκίνητο θεωρείται εγκαταλελειμμένο όταν:
-          Βρίσκεται  σε χώρους ή δρόμους δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς, ή σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες, τότε το όχημα αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκαταλελειμμένο από τις αρμόδιες αρχές.
-          Βρίσκεται σε άλλους χώρους, λιμενικούς, κοινόχρηστους ή μη και σε οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής.
-          Και στην περίπτωση που κάποιο όχημα  βρίσκεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου.
Αν έχετε παρατηρήσει ότι για αρκετό καιρό υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Δήμο που ανήκετε.
Οι υπεύθυνοι του Δήμου, μετά από σχετικό έλεγχο, θα εντοπίσουν το εγκαταλελειμμένο όχημα και θα επικολλήσουν σε εμφανές σημείο του οχήματος (συνήθως στο παρμπρίζ) ειδικό αυτοκόλλητο, που θα χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλελειμμένο. Αν στο χρονικό διάστημα των 45 ημερών από την επικόλληση του αυτοκόλλητου, το όχημα δεν απομακρυνθεί, περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου.
Στη συνέχεια ο Δήμος παραδίδει το όχημα σε κάποιο Επίσημο Κέντρο Απόσυρσης Οχημάτων, όπου το όχημα παραμένει στην κατοχή του ανακυκλωτή για 10 ημερολογιακές ημέρες.
Εάν στη διάρκεια του διαστήματος αυτού το όχημα αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε παραδίδεται σε αυτόν, αφού προηγουμένως καταβληθεί η δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσής του. Αν το αυτοκίνητο δεν αναζητηθεί, τότε προωθείται προς ανακύκλωση.

·        Στοιχεία από την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ)

Θήβα: 08/11/2017

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη