Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Λαμία 28/1/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Εργάτες και μικρομεσαίοι αγρότες βράζουμε στο ίδιο καζάνι . Βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες. Πως θα ζήσουμε τις οικογένειες μας, πως θα ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, πως θα ανταπεξέλθουμε στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις.

 Οι αγρότες πουλάνε τη σοδειά τους σε εξευτελιστικές τιμές που διαμορφώνει η "ελεύθερη" καπιταλιστική αγορά. Οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις μειώνονται. Η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται. Οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο ουσιαστικά δεν αποζημιώνονται.

 Εμείς οι εργάτες δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες στα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλειάς. Πολλές φορές ανασφάλιστοι και απλήρωτοι. Με πολλά εργατικά ατυχήματα. Με την απειλή της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια μας και την ανεργία να θερίζει.

 Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως στόχο το σταδιακό ξεκλήρισμά τους. Να τους πετάξει εκτός παραγωγής και να συγκεντρώσει τη γη στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 Σε εμάς τους εργάτες, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι ντόπιες κυβερνήσεις μας επιβάλλουν μειώσεις μισθών, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων όπως το απεργιακό δικαίωμα, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας. Μας εξαθλιώνουν για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Κινητοποιήσεις που δεν είναι ξένες και ασύνδετες με τους αγώνες που έδωσε τον προηγούμενο μήνα το εργατικό ταξικό κίνημα ενάντια στα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

 Κινητοποιήσεις που πηγάζουν μέσα από την ίδια την ανάγκη για επιβίωση. Την ανάγκη να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη καθημερινότητα που βιώνουμε στον καπιταλισμό. Την ανάγκη να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Παράλληλα απευθύνουμε κάλεσμα προς τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να συμμετάσχει ενεργά στην κινητοποίηση της Δευτέρας 29 Γενάρη και στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Ανθήλης.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη