Ο Τόλης Παπαποστόλου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή 8 Ιουνίου, εύχομαι ολόψυχα στις μαθήτριες και τους μαθητές που εξετάζονται, να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους. Με αισιοδοξία, επιμονή και υπομονή, είμαι σίγουρος, ότι οι κόποι και οι προσπάθειες που καταβάλλατε όλα αυτά τα χρόνια της μαθητικής σας ζωής, θα ανταμειφθούν.

Συμμεριζόμενος τη δική σας αγωνία, αλλά και των οικογενειών σας, θέλω να σας θυμίσω ότι οι εξετάσεις αυτές δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μια από τις πολλές δοκιμασίες, και ταυτόχρονα ευκαιρίες που συναντάτε στη ζωή σας για να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας.

Σας προτρέπω λοιπόν, να αντιμετωπίσετε την όλη διαδικασία με ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση. Οι εξετάσεις αποτελούν την «πύλη» για την είσοδο σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή σας, με πολλές νέες εμπειρίες, με ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά και ευχάριστες στιγμές, με νέες φιλίες και νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σας. Φυσικά, δεν οδηγούν στη μοναδική επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης, για αυτό και δεν πρέπει να κυριευθείτε  από το άγχος.

Ακόμα, εύχομαι δύναμη και υπομονή στις οικογένειες σας, οι οποίες τόσο μόχθησαν για να στηρίξουν την προσπάθεια σας, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Επίσης, απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ελπίζω να δικαιωθούν οι προσπάθειες τους και να δουν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους, να εκπληρώνουν τις ακαδημαϊκές προσδοκίες τους.

Δεν μπορώ τέλος να μην κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους νέους της περιοχής μας, του νομού Φθιώτιδας, και να τους ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, καλή επιτυχία !

Με τις καλύτερες ευχές,

Τόλης Παπαποστόλου

Διεθνολόγος - Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη