Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Πολιούχου Λαμίας

Στον Καλλιμάρμαρο και Μεγαλοπρεπή Ναό του Πολιούχου Λαμίας Αγίου Ενδόξου  Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά ,ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 10 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

            Τους Ιερούς ύμνους του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας απέδωσαν άρτια τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας του Ναού υπό την καθοδήγηση του Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου κ. Αναργύρου Βλάχου.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αλλά και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αναφέρθηκε στον Λόγο του Θεού και στο πως πιστοί τον δέχονται στην καρδιά τους, αναλύσας την περικοπή της κλίσεως των τεσσάρων Μαθητών Πέτρου, Ανδρέου, Ιακώβου και Ιωάννου, του Ευαγγελιστού Ματθαίου.

            Ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Έχει μεγάλη σημασία, αγαπητοί μου αδελφοί  στη ζωή μας να πληροφορούμεθα τον Λόγο του Θεού. Υπάρχουν άνθρωποι που ακούν τον Λόγο του Θεού αλλά δεν τους αγγίζει γιατί η καρδιά τους είναι παγωμένη. Για να δεχθεί κάποιος την πρόσκληση από τον Θεό χρειάζεται καλή διάθεση, συναίσθημα και αγάπη. Η πρόσκληση αυτή της σωτηρίας μας απευθύνεται σε όλους εμάς μέσω του Λόγου του Θεού και είναι πρόσκληση σωτηρίας και αγιασμού, γιατί όποιος ακολουθεί τον Χριστό σώζεται.

            «Οἱ δέ εὐθέως ἀφέντες τά δίκτυα ἠκολούθησαν Αὐτῷ( Ματθ Δ΄ στιχ 20).

 Το ευθέως έχει μεγάλη σημασία. Η αλλαγή της νοοτροπίας, η αλλαγή του νοός, η αλλαγή της ψυχής μας προς τον Χριστό είναι η καρποφορία του Λόγου του Θεού. Το παρόν μας ανήκει. Το μέλλον δεν είναι δικό μας. Παίρνουμε απόφαση και αλλάζουμε αμέσως τρόπο ζωής για να ζήσουμε όχι όπως θέλει ο κόσμος αλλά όπως θέλει η Εκκλησία και τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει αληθινή ευτυχία, χαρά και ζωή.

            Αδελφοί μου, ας μιμηθούμε τους τέσσερις Αποστόλους, τους απλούς αυτούς ψαράδες. Τους ωμίλησε ο Χριστός στην καρδιά τους και μέσα τους έγινε «σεισμός». Κατάλαβαν ότι δεν έχουν αξία ούτε τα δίχτυα, ούτε οι βιωτικές μέριμνες, αλλά προέχει να γνωρίσει κανείς την Αλήθεια και να ζει εν Χριστώ.

            Η σημερινή Κυριακή είναι ένα άνοιγμα του Ευαγγελίου στον κόσμο. Ο Χριστός ήλθε για να μας σώσει. Καθημερινά και με διαφόρους τρόπους διαδίδεται ο Λόγος του Θεού. Η Εκκλησία αυτόν τον σκοπό έχει, είναι λιμάνι και κιβωτός σωτηρίας μέσα στον ταραγμένο αυτό κόσμο που ζούμε».

            Μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Ενορίτου Κωνσταντίνου Ντούβα, ευχηθείς ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του μετά των αγίων και στα παιδιά ,τα  εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς να χαρίζει την άνωθεν παρηγορία στο πένθος τους.

            Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα στον Σεβασμιώτατο και στην συνοδεία του στο γραφείο του Ναού.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη