Στη συνοδο των ηγετών του Ε.Λ.Κ. στις Βρυξελλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2018
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, σήμερα, στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι επόμενες κινήσεις της Ε.Ε. στο προσφυγικό.

Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Leo Varadkar, με τον οποίο συζήτησαν την πορεία της Ε.Ε. προς το  Brexit καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας των  κομμάτων που ηγούνται στο πλαίσιο του Ε.Λ.Κ.

Στο περιθώριο της Συνόδου του Ε.Λ.Κ., ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε επίσης, τον Πρόεδρο των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων, Laurent Wauquiez. Ο κ. Μητσοτάκης είχε, επίσης, ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz, ο οποίος και τον έχει προσκαλέσει στις 15 Ιουλίου στη Βιέννη, όπου διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες του Ε.Λ.Κ., στο πλαίσιο της αυστριακής προεδρίας.

Δήλωση Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα. Οι λύσεις οι οποίες θα δοθούν θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και θα πρέπει να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015. Όπως έχει επίσης μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας και στα ελληνικά νησιά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ. Με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική. Ο κ. Τσίπρας με άλλα λόγια δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής όταν μιλάει για το προσφυγικό πρόβλημα.

Και κάτι τελευταίο: Η χώρα μας έχει δοκιμαστεί πολύ κι έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση. Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στην Πατρίδα μας». 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη