Ο Σεβασμιώτατος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια


Ο Σεβασμιώτατος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, επί τη επισήμω αναγγελία της αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου του Νέου Ασκητού

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος μετέβη το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου,  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων,προκειμένου να μετάσχει  στους Πανηγυρικούς Εορτασμούς επί τη επισήμω αναγγελία της Αγιοκατατάξεως του Οσίου Γέροντος Ιακώβου (Τσαλίκη) του Νέου Ασκητού.

            Τον Ποιμενάρχη μας συνόδευαν: ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ.π. Άνθιμος Νεραντζής και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ατματζίδης.

            Νωρίς το πρωί ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του από το λιμάνι της Αρκίτσας μετέβησαν με το Ferry Boat «Αιδηψός» στα Λουτρά της Αιδηψού και ευθύς αμέσως ευρέθησαν στην Ιερά Μονή, όπου  ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελούταν στο Καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος της Α.Θ.Π, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου συνιεργούντων: του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου -Τήνου κ. Δωροθέου Αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ, ως εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας κ. Πολυκάρπου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Συληβρίας κ. Μαξίμου, του κυριάρχου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ και των Διακόνων.

            Παρέστησαν δε πλήθος Μητροπολιτών από την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου, οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου, Κουτλουμουσίου και Ιβήρων από το Άγιον Όρος, καθώς και πολλοί κληρικοί, μοναχοί και μεγάλο πλήθος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα και την Φθιώτιδα.

            Προ της απολύσεως της Λαμπρής Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, προσεφώνησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη του Γένους κ. Βαρθολομαίο και με λόγο υψηλό και θεολογικό τον ευχαρίστησε για την ιδιαιτέρως τιμητική και αγιαστική παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολή του και στην Ιερά Μονή και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Νέου Οσίου Γέροντος Ιακώβου του Νέου Ασκητού.

            Ο Παναγιώτατος στην αντιφώνησή του  ανταπέδωσε τους λόγους αγάπης προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και σε όλους τους αγίους παρευρισκομένους αγίου Αρχιερείς, Ηγουμένους και επισήμους, λόγους ευχαριστιών για την υποδοχή και την παρασχεθείσα προς αυτόν φιλοξενία καθώς και συγχαρητηρίων για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή των Εκδηλώσεων. Αναφέρθηκε επίσης στο νεοκαταταγέντα εις τας Αγιολογικάς Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας όσιο Ιάκωβο και στην πνευματική σχέση αγάπης, την οποία διατηρούσαν επί πολλά έτη.

            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μονή παρέθεσε μοναστηριακή δοχή προς τον Παναγιώτατο, τους Αρχιερείς και τους πολυπληθείς προσκυνητές.

            Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, όπου προσεκύνησαν το ευωδιάζων και θαυματουργό σκήνωμα του αγίου, γενόμενοι δεκτοί με περίσσια αγάπη από τους Ιερείς και τους επιτρόπους του Προσκυνήματος και στην συνέχεια επέστρεψαν εις την έδρα της Μητροπόλεως μας.





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη