Πού πηγαίνει το λίπος μετά από τις αισθητικές θεραπείες;

Πού πηγαίνει το λίπος μετά από τις αισθητικές θεραπείες;

Λίγο πολύ όλοι έχετε ακούσει για τις νέες και καινοτόμες διαδικασίες, που εξαλείφουν το ενοχλητικό λίπος. Το θέμα είναι ότι είναι δύσκολο να γνωρίζετε από μόνοι σας ποια είναι κατάλληλη για τη δική σας περίπτωση. Ποια λιώνει το λίπος, ποια το παγώνει και πού πάει όλο αυτό το λίπος…
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) μας εξηγεί τις διαφορές των διάφορων μεθόδων και αν το λίπος μπορεί να εμφανιστεί ξανά.
Κρυολιπόλυση
Χρησιμοποιώντας μία κεφαλή, ειδική για κάθε σημείο του σώματος, αναρροφάται το τοπικό πάχος και συγκρατείται ανάμεσα σε δύο πάνελ, που το ψύχουν με ακριβή και ελεγχόμενο τρόπο.
Tο CoolSculpting ψύχει τα λιποκύτταρα, τα οποία δεν αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και καταστρέφονται. Αυτά τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό μας με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο. «Υποβάλλονται σε προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, που ονομάζεται απόπτωση, και εξαλείφονται σταδιακά από το σώμα μέσω της φυσικής μεταβολικής διαδικασίας», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Ένας ενήλικας έχει σταθερό αριθμό λιποκυττάρων, οπότε, αυτά που καταστρέφονται, φεύγουν μια για πάντα. Στην περίπτωση τώρα που χάσουμε ή πάρουμε βάρος, τα υπόλοιπα λιποκύτταρα στο σώμα μας μπορούν να συρρικνωθούν ή να επεκταθούν αντίστοιχα. Οπότε καλό είναι να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος, σύμφωνα με τον ειδικό. Η μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης και στο εσωτερικό των μηρών.
Λιποαναρρόφηση
Τα καλά νέα είναι ότι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης μπορούν να διαρκέσουν για πολλά, πολλά χρόνια.
«Με την λιποαναρρόφηση τα λιποκύτταρα αφαιρούνται χειρουργικά από το σημείο που θέλουμε στο σώμα μας και αυτά δεν αντικαθίστανται - αυτά τα κύτταρα έχουν φύγει για πάντα», επισημαίνει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Και προσθέτει: «Επιπλέον, δεν θα συσσωρευτεί περισσότερο λίπος στα υπόλοιπα κύτταρα, σε περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία, εφόσον διατηρούμε το βάρος μας σχετικά σταθερό. Είναι μύθος ότι, όταν τα λιποκύτταρα αφαιρούνται από μια περιοχή, εμφανίζονται σε άλλο σημείο».
Είναι, πάντως, σημαντικό να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή και να συνεχίσουμε να ασκούμαστε μετά τη λιποαναρρόφηση, ώστε να διατηρήσουμε μία καλλίγραμμη σιλουέτα. Στην περίπτωση που χάσουμε ή πάρουμε βάρος, τα υπόλοιπα λιποκύτταρα στο σώμα μας μπορούν και σε αυτή την περίπτωση να συρρικνωθούν ή να επεκταθούν αντίστοιχα, όπως και μετά την κρυολιπόλυση. Το λίπος αφαιρείται από τις περιοχές που υπάρχει σε πλεόνασμα, όπως ψωμάκια, γλουτούς, έσω πλευρά του γόνατος και κοιλιά.
Accent ραδιοσυχνότητες
Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, που χρησιμοποιεί τη θερμότητα για τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Με τη θερμότητα ενεργοποιούνται παράλληλα οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος. Τέλος, επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει στο λίπος, που διασπάται, να απομακρυνθεί με ασφάλεια και με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο από το σώμα, μέσω του λεμφικού συστήματος.
Όπως τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης: «Τα λιποκύτταρα ''αδειάζουν'' από το περιεχόμενο λίπος και συρρικνώνονται, δεν αφαιρούνται».
Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη και να τονιστούν τα άκρα. Βρίσκει εφαρμογή και στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού και στα μάγουλα, προσφέροντας μια πιο φρέσκια όψη και σύσφιξη.
LPG Endermologie
Η φιλοσοφία της θεραπείας στηρίζεται στην ελεγχόμενη μηχανική δράση δύο κυλίνδρων, μέσω των οποίων γίνεται μάλαξη του συνδετικού ιστού (δέρμα, μύες, λιπώδης ιστός) και ταυτόχρονη αναρρόφηση του δέρματος ανάμεσα στους κυλίνδρους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σμίκρυνση των λιποκυττάρων, η ανακατανομή του λίπους και η βελτίωση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας (απαραίτητη για την αποβολή των υποπροϊόντων του μεταβολισμού). Το αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι ένα πιο αδύνατο και καλλίγραμμο σώμα, με απαλό και σφιχτό δέρμα, χωρίς κυτταρίτιδα. Τα σημεία του σώματος, που γίνεται η εφαρμογή, είναι οι μηροί - τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική τους επιφάνεια - οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά και τα μπράτσα.
Ενέσεις καφεΐνης - Μεσοθεραπεία
Η θεραπεία εφαρμόζεται στις περιοχές όπου υπάρχει κυτταρίτιδα. Η καφεΐνη και τα λιποδιαλυτικά συστατικά εγχέονται με μικρές και λεπτές ενέσεις στα προβληματικά σημεία, επιτυγχάνοντας τη διάλυση του λίπους, που έχει παγιδευτεί μέσα στον ιστό. Το υγροποιημένο λίπος αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος του οργανισμού.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη