Kid's Festival στο Φεστιβάλ Οίτης 2018: Οι Παιδικές Εκδηλώσεις του καλοκαιριού - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
KID’S FESTIVAL 2018 – TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ Οίτης, στα Λελέικα Υπάτης, είναι γεμάτο εκδηλώσεις για παιδιά! Παιδικό θέατρο, παιδικό musical, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, show με μαγικά! Παραστάσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, με ηθοποιούς και κούκλες να ζωντανεύουν αγαπημένους παιδικούς ήρωες επί σκηνής, με χορό, με τραγούδι και φυσικά με τη συμμετοχή των μικρών θεατών.
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις για παιδιά του 12ου Φεστιβάλ Οίτης 2018:

Παρασκευή 15 Ιουνίου: Εικαστικά & Θεατρικό Παιχνίδι, «Καλοί και κακοί πειρατές»
Στη θάλασσα υπάρχουν δύο καράβια. Το ένα έχει πάνω τους καλούς πειρατές και το άλλο τους κακούς. Οι κακοί απειλούν τους καλούς ότι θα τους ρίξουν στους καρχαρίες. Όμως οι καλοί δεν φοβούνται καθόλου και συνέχεια τους απαντούν με αστεία.
Ελάτε να δραματοποιήσουμε το παραμύθι του  Αντώνη Παπαθεοδούλου, να φτιάξουμε πειρατικά καπέλα, να γίνουμε πειρατές καλοί και κακοί και όλοι μαζί να ψάξουμε να βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό που κρύβετε στη Χώρα.
Δευτέρα 25 Ιουνίου: Παιδική παράσταση, «Χάνα Ζοο»
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία Μέθεξις, παρουσιάζουν το «Χάνα Ζοο». Στην παράσταση «Χάνα Ζοο - 10 Χρόνια μαζί!» παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazooan the Zoo” και το «Χάνα Ζοο». Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Σάσσου, Βασίλης Ηλιάδης, Νίκη Λάππα.

Παρασκευή 29 Ιουνίου: Show με μαγικά από τον Sankara The Illusionist
Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν θα δείτε τα αντικείμενα να ταξιδεύουν στο χρόνο…τα παλαιά να γίνονται καινούργια και το αντίστροφο!
Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτή την εμπειρία «από μέσα», ως συνεργός του Sankara, θα μπορέσετε να λάβετε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελετουργία πάνω στην σκηνή!
Αυτά κι άλλα απίθανα οπτικά θεάματα θα σας καθηλώσουν και θα σας παρασύρουν να αποδράσετε από τη λογική και να γίνεται συνοδοιπόρος σε ένα ταξίδι μαγείας… με οδηγό σε αυτό το ταξίδι τον Sankara, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του υπόσχονται ένα show Μαγείας, αποκαλύψεων και κορυφώσεων, ικανό να καταπλήξει θεατές κάθε ηλικίας.

Δευτέρα 2 Ιουλίου: Παιδική παράσταση, «Χένσελ και Γκρέτελ»
Σε κείμενο-σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.
Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά): Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου,  Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας,  ΙουστίναΜάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Τετάρτη 11 Ιουλίου: Κουκλοθέατρο, «Ο Μήτρος και ο Τζίμης, τα ποντικάκια του Αισώπου»
Η κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Μήτρος και ο Τζίμης, τα ποντικάκια του Αισώπου» είναι βασισμένη στο μύθο του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης».
Σε αυτόν το μύθο προβάλλονται πολλές από τις ανθρώπινες αξίες που τείνουν σήμερα να εκλείψουν. Επίσης, παρουσιάζονται τα θετικά και τα αρνητικά που μας παρέχει η ζωή στη φύση και στην πόλη αντίστοιχα.
Η παράσταση είναι ζωντανή με άφθονο χιούμορ και πολύ δράση. Έχει άμεση επικοινωνία με τους θεατές, ενθαρρύνοντάς τους στην αυθόρμητη συμμετοχή!!!
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Δευτέρα 23 Ιουλίου: Θεατρικό Πιαχνίδι, «Ταξίδι στη Χώρα»
Ένα παραμυθένιο  απόγευμα θα περάσουμε στην Χώρα με τους μικρούς μας φίλους. Η κούκλα Μόλυ θα μας πει τις πιο όμορφες ηχο-ιστορίες αλλά και όμορφα τραγουδο-παιχνίδια. Τα παιδιά θα κληθούν να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες. Πειρατές, μάγισσες, ξωτικά, νεράιδες ιππότες ζωντανεύουν και μας παρασέρνουν σ’ ένα  μαγικό ταξίδι.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου: Παιδική παράσταση, «Ο θησαυρός των Στρούμφ»
Τα Στρουμφάκια προσπαθούν να βρουν ένα μεγάλο θησαυρό και μ’ αυτόν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους (να σταματήσουν τους πολέμους, να προστατεύσουν τα ζώα και να κάνουν τη γη μας καταπράσινη). Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν από τον  Δρακουμέλ και την Ψιψινέλ φτάνουν στο στόχο τους και ανακαλύπτουν ότι ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου είναι τα παιδιά.
Το συγκεκριμένο έργο περνάει θετικά μηνύματα στα παιδιά με τους παραπάνω ήρωες,  σε μια εποχή δύσκολη για τις ανθρώπινες αξίες.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Αναστασίου ,Σοφιάννα Γρηγοριάδου, Ναταλία Πελέκα , Έλλη Λορέντη , ΦωτινήΜποστανίτη και Βασίλης Λαμπριανίδης.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου: Παιδική παράσταση, «Η νεράιδα του Φεγγαριού»
Με την Σάρα Εσκενάζη. Του Γιάννη Καλατζόπουλου σε παραγωγή του Αλμπέρτο Εσκενάζη.
Μια παράσταση για παιδιά και ευαίσθητους… μεγάλους. Μια παράσταση βασισμένη σε έναν μύθο της Ιαπωνίας: Μια νύχτα με πανσέληνο η όμορφη νεράιδα του φεγγαριού κοίταξε κάτω στη γη και είδε το φτωχό γέρο-Τακιτόρι να είναι απογοητευμένος από τη ζωή του. Τον λυπήθηκε και του έστειλε όνειρα τόσο γλυκά που ο γέρος ξαναβρήκε τη χαρά και την αισιοδοξία του. Αλλά ο μεγάλος Άρχοντας του Φεγγαριού θύμωσε με τη νεράιδα και την καταδίκασε να ξαναγεννηθεί σαν άνθρωπος. Στην καινούργια της ζωή η μικρή Φεγγαρένια θα αντιμετωπίσει τις πίκρες και τις δυσκολίες των ανθρώπων , την πλεονεξία του πλούσιου εμπόρου , την ανοησία του πρίγκιπα αλλά και την αγάπη του γερο-Τακιτόρι και του γενναίου Σαμουράι Οκινόι.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Λασκος, Βασίλης Καμίτσης, Σαββίνα Πετρίδου, Γιάννης Απέργης, Θωμάς Κοτζαμάνης, Τάσος Τσώνης
Και στον ρόλο της Φεγγαρένιας : η  Σάρα Εσκενάζη

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις του 12ου Φεστιβάλ Οίτης στο www.xwra.gr
Προπώληση Εισιτηρίων:
- Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης)
- Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης (Αντιγόνης 7, Λαμία - πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου. Ανοικτά 10.00 - 18.00 καθημερινά, εκτός Κυριακής)
Τηλεφωνική προπώληση – κρατήσεις: 2231043333, 2231051075, 6936995142
Το 12ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

Info:
KID’S FESTIVAL - 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e-mail: info@xwra.gr














Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη