Συνελήφθη 39χρονος στη Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός στη Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης
Με το πρόσχημα ότι είναι φίλος του γιου της, προσέγγισε την ηλικιωμένη στην οικία της και της απέσπασε χρηματικό ποσό
Ακολούθως την μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής, με σκοπό να πραγματοποιήσει ανάληψη μετρητών και να του παραδώσει επιπλέον χρηματικό ποσό
Κατασχέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, κάρτες τραπεζών και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων
Συνελήφθη άμεσα, χθες (03-07-2018) το πρωί στη Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας – Ελάτειας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, ο 39χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε οικία 83χρονης ημεδαπής, στη Κάτω Τιθορέα, προσέγγισε την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι είναι φίλος του γιου της, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
Ακολούθως, έπεισε την 83χρονη να επιβιβαστεί στο ανωτέρω όχημα και την μετέφερε σε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής, με σκοπό εκείνη να προβεί σε ανάληψη μετρητών και να του παραδώσει επιπλέον χρηματικό ποσό.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας – Ελάτειας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντόπισαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον 39χρονο.
Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες τραπεζών και χρηματικό ποσό.
Από τους αστυνομικούς, αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη τα χρήματα που της απέσπασε ο 39χρονος, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής του δραστηριότητας.
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας – Ελάτειας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στη τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. 


(φωτό αρχείου)

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη