Σαρδέλες ριγανάτες στον φούρνο

Ψάρι εποχής που τρώγεται και το κόκαλο, δυστυχώς όχι και το κεφάλι…

Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
4 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες (κεφάλι και εντόσθια και λέπια). Πλένουμε με αρκετό νερό, ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε σουρωτήρι. Βάζουμε στο ταψί το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τις σαρδέλες τη μία πάνω στην άλλη και τις αφήνουμε να ψηθούν στους 200 βαθμούς Κέλσιου για περίπου 20 λεπτά. στο τέλος ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.
tanea.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη