Σαρακιώτης: «Τηλεοπτικό σήμα σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας»

Σαρακιώτης: «Τηλεοπτικό σήμα σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας»
Υπερψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία είχε εξαγγελθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παππά τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη.
Στην εν λόγω ερώτηση, ο κ. Σαρακιώτης είχε επισημάνει την άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης, προκειμένου «να διασφαλισθεί η ομαλή πρόσβαση των κατοίκων του συνόλου των περιοχών της Φθιώτιδας αλλά και αντίστοιχων σε ολόκληρη τη χώρα, σε τηλεοπτικό σήμα». Μάλιστα είχε αναφέρει στη Βουλή και τα ονόματα των περιοχών των Δήμων Λαμίας, Δομοκού, Μακρακώμης, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Λοκρών, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Όπως είχε σημειώσει, εξαιτίας της τακτικής των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., η κάλυψη ανήλθε στο 96,2% της επικράτειας και την ίδια στιγμή αποκλείστηκαν περίπου 411.000 συμπολίτες μας.
Με το νέο νόμο το Υπουργείο αίρει τον αποκλεισμό για τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και τους βγάζει από την απομόνωση χορηγώντας εφάπαξ επίδομα 110 ευρώ με δικαίωμα επιλογής του παρόχου της αρεσκείας τους. Με την επιχορήγηση των 110 ευρώ για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού – όπως δορυφορικά κάτοπτρα («πιάτα») – οι κάτοικοι των περιοχών της Φθιώτιδας, οι οποίες αναφέρονται στα παραρτήματα του νέου νόμου, θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα ισότιμα, κάτι που συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη