Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά: Μάθε να διαχειρίζεσαι φοβίες, άγχος, θυμό, θλίψη

Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά: Μάθε να διαχειρίζεσαι φοβίες, άγχος, θυμό, θλίψη

Νέο κύκλο βιωματικών συναντήσεων για τη διαχείριση των φοβιών, του άγχους, του θυμού και της θλίψης διοργανώνει το Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά.
Οι ειδικοί επιστήμονες του Ιατρείου, με επικεφαλής τον νευρολόγο-ψυχίατρο Δρ. Νίκο Ε. Δέγλερη, διδάσκοντα Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία, θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό όσα πρέπει να γνωρίζει για τα συναισθήματα αυτά και τις επιπτώσεις τους στην ψυχοσωματική υγεία, ενώ θα τους δείξουν πως μπορούν να καταπολεμηθούν με τη βοήθεια της γνωσιακής ψυχοθεραπείας.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Δέγλερης, ο θυμός δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στον ψυχισμό του ίδιου του ατόμου, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην υγεία του, ιδίως την καρδιαγγειακή.
Μελέτες έχουν δείξει ότι επί δύο ώρες μετά από μία έκρηξη θυμού, είναι διπλάσιος ο κίνδυνος να εκδηλωθεί έμφραγμα. Επιπλέον, ο καταπιεσμένος θυμός σχετίζεται με την ανάπτυξη καρδιοπάθειας, ενώ οι οξύθυμοι άνθρωποι φαίνεται πως διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου απ’ ό,τι οι πιο ήρεμοι συνομήλικοί τους.
Αντίστοιχα, λίγο άγχος βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι ωφέλιμο και δημιουργικό. Όταν όμως είναι έντονο ή/και επίμονο μπορεί να έχει ποικίλες συνέπειες στην υγεία.
Έτσι, το άτομο μπορεί να εκδηλώσει από συχνούς πονοκεφάλους, ιλίγγους και κατάθλιψη έως πεπτικά προβλήματα, υπέρταση, εξασθένηση του ανοσοποιητικού και καρδιοπάθεια.
Κατ’ ανάλογο τρόπο, ενώ ο φόβος είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» αυτοπροστασίας, οι φοβίες μπορεί να περιορίζουν τον πάσχοντα και να τον επιβαρύνουν τόσο πολύ ψυχικά, ώστε να πλήττεται η ποιότητα ζωής και η σωματική υγεία του.
Στις βιωματικές συναντήσεις του Ιατρείου Ψυχοθεραπείας Πειραιά, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν να καταπολεμούν τις «παρασιτικές» (ή «παράσιτες» όπως αποκαλούνται στην Ψυχιατρική) ιδέες και τους «παράλογους» φόβους που αντιμετωπίζουν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τα συναισθήματα που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργούν ελεύθερα στην καθημερινότητά τους.
Οι συναντήσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 (18:30-21:30) και θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, την ίδια πάντοτε ημέρα και ώρα.  
Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν κατά το προσεχές εξάμηνο είναι οι εξής:
Κύκλος Ι: Εαυτός και Υγεία
·       Τι είναι άγχος και τι στρες; Η έννοια της ψυχοσωματικής ισορροπίας
·       Εργασιακός χώρος και καθημερινή «ασφυξία»
·       Κοινωνικό Περιβάλλον: Ένας μπαμπούλας που μας φοβίζει...
·       Βασικά στοιχεία ψυχοφαρμακολογίας
·       Εναλλακτικές τεχνικές: αυτο-ύπνωση, επιστημονική χαλάρωση, βελονισμός
·       Ο ρόλος της διατροφής- Βουλιμία και ανορεξία - Ψυχοσωματικές παθήσεις
Κύκλος ΙΙ: Εαυτός και Διαφυλικές Σχέσεις
·       Επιλογή συντρόφου
·       Σεξουαλική υγεία
·       Κατανόηση του σεξ - Διαταραχές λειτουργίας
·       Συντροφικότητα και αυτονομία στο δεσμό
·       Συμβιωσιμότητα και μηχανισμοί απορρόφησης των κρίσεων στο γάμο
·       Αντιμετωπίζοντας το χωρισμό
Κύκλος ΙΙΙ: Εαυτός και Επικοινωνία
·       Εισαγωγή στις θεωρίες επικοινωνίας
·       Ψυχοσυναλλακτική Ανάλυση (Eric BERNE)
·       Σχολή του Palo Alto, USA
·       Διεκδίκηση δικαιωμάτων - βελτίωση αυτοεκτίμησης 
·       Οργάνωση και αξιοποίηση του ΧΡΟΝΟΥ
Κύκλος V: Εαυτός και Οικογένεια
·       Οικογενειακή ευτυχία και πίεση
·       Η σχέση με τον εαυτό μας
·       Η σχέση με τον εαυτό μας… καθορίζει τις σχέσεις με την οικογένειά μας
·       Η σχέση με τους γονείς μας… διαμορφώνει τη σχέση με τα παιδιά μας
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210.4135417 και 6944.658 373 (17.00-21.00) ή να στείλουν email στο deglerispsy@yahoo.gr.
Οι εγγραφές, η παραλαβή έντυπου υλικού και οι βιωματικές συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία του Ιατρείου Ψυχοθεραπείας Πειραιά (Μπουμπουλίνας 25, Πειραιάς - 3ος όροφος).

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη