Συνάντηση του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Συνάντηση του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Φθιώτιδας
Ο  Υπουργός  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας  Γαβρόγλου  συναντήθηκε  με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας,  Αθανάσιο Μιχελή,  Απόστολο Καραναστάση  και  Ιωάννη Σαρακιώτη.
Κατά την  συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της συνέργειας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας,  με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό του Υπουργείου ως προς την ολοκλήρωση των συνεργειών στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.
Οι βουλευτές έθεσαν το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τη δική τους προτροπή και σε συνεργασία  με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού  αποφάσισε ότι  στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή  θα υπάρχει Διάταξη για τη συγκρότηση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε ) με έδρα τη Λαμία,  με σκοπό να μελετήσει τις προϋποθέσεις  ίδρυσης ΑΕΙ και Ερευνητικού Κέντρου στη Στερεά Ελλάδα.  Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
Σημειώνεται ότι το Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε. συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αποτελείται από δώδεκα (12) μέλη:
α) έξι (6) μέλη είναι μέλη Δ.Ε.Π. εκ των οποίων δύο (2) προτείνονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δύο (2) από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ και δύο (2) από τη Σύγκλητο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένας εκ των οποίων ορίζεται ως Πρόεδρος,
β) ένα (1) μέλος υποδεικνύεται από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (Ε.Σ.Ε.Κ.) γ) ένα (1) μέλος επιλέγεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
δ) δύο (2) μέλη υποδεικνύονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,
ε) ένα (1) μέλος υποδεικνύεται από τα επιμελητήρια που εδρεύουν στην οικεία Περιφέρεια και
στ) ένα (1) μέλος υποδεικνύεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη