Η Χειροτονία του Νέου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου

Με αισθήματα χαράς και συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ευρέθη το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου εις τον Ιερό Καθεδρικό  Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Αθηνών, όπου και παρέστη στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις την εις Επίσκοπον χειροτονία του πνευματικού του παιδιού, του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

          Ο Ποιμενάρχης μας το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο και στην συνέχεια μετείχε του Ιερού πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου, το οποίο τελέσθηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄ και εις το οποίο μετείχαν ακόμη οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες: Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ηλείας κ. Γερμανός , Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Σάμου κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Θηβών κ. Γεώργιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Άκραας κ. Νάρκισσος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Σαλώνων κ. Αντώνιος, Μεθώνης κ. Κλήμης και Θεσπιών κ. Συμεών.

     Εις το Ιερό βήμα  παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες: Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, οι Επίσκοποι Νεοχωρίου κ. Παύλος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

       Η χειροτονία τελέσθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα παρουσία των αρχών της Λάρισας, συγγενών και φίλων του νέου Μητρποπολίτου καθώς και πολλών πιστών από την Αθήνα και την Λάρισα, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό.

       Με λίγες λέξεις ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και την σεπτή των Ιεραρχών χορεία λέγοντας:

     «Ου φέρει το μυστήριον έρευνα. Ράον σιωπή. Ιδού ο δούλος Κυρίου έστηκα. Γένοιτο καθάπερ συνετάξατό μοι Κύριος διά των θεοπειθών ευχών πάντων των ώδε ισταμένων».

      Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς το νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο στην αντιφώνησή του, τον συμβούλευσε, να αξιοποιήσει τα χαρίσματά με τα οποία τον προίκησε ο Θεός,  για το κοινό καλό. Εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Ιγνατίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «επίσκοπο της σιωπής, της γαλήνης, της ηρεμίας και της ταπείνωσης».

          Προ της απολύσεως ο Μακαριώτατος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, έδωκε ως δώρο εις το νέο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο.

            Ακολούθως  ο νεοχειροτονηθείς Αρχιερεύς διένειμε, κατά την τάξη, το Αντίδωρο, το γλύκισμα ένα εικονάκι του αγίου Ιερωνύμου, ως ευλογία  δεχόμενος τα συγχαρητήρια και το «Άξιος»,απάντων των παρευρεθέντων  πιστών.

          Στην συνέχεια παρετέθη εις τους αγίους Αρχιερείς, τις συνοδείες τους και τους επισήμους μικρά δεξίωση στο σαλόνι  της Αρχιεπισκοπής, εκ μέρους του νέου Μητροπολίτου.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη