Ο λαγός με τη… γραβάτα!!!

Ο λαγός με τη… γραβάτα!!!

Ιχνηλατεί ο Δημήτρης Β. Καρέλης

Είναι γνωστό πως οι κυνηγοί είναι τουλάχιστον… παρεξηγημένοι, όσον αφορά τις διάφορες ιστορίες που διηγούνται στις παρέες τους και το κατά πόσον αυτές είναι κοντά στην αλήθεια ή όχι …
Όμως, θα τολμήσω να το πω, μερικές φορές αυτά που βλέπουμε εμείς οι κυνηγοί στο βουνό και στα κυνηγοτόπια είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, από περίεργα μέχρι απίστευτα.
Θυμήθηκα πρόσφατα μια ιστορία που διάβασα κάποτε σ’ ένα κυνηγετικό περιοδικό και θα σας τη διηγηθώ όπως τη θυμάμαι πολλά – πολλά χρόνια μετά.
Μια ιστορία για το πάθημα ενός συναδέλφου κυνηγού που σίγουρα σήμερα δεν θα θέλει να θυμάται.
Ήταν λοιπόν σε ένα γάμο μια παρέα λαγοκυνηγών που, όπως όλοι ξέρουμε, δεν σταματούσε να καυχιέται για τις επιδόσεις της. Όλοι είχαν να πουν και μια περιπέτεια από τα… ηράκλεια κατορθώματά τους!!!
Ξεκίνησαν λοιπόν ο καθένας να λέει την ιστορία του, πως ο Γκέκας έπιασε το λαγό στο γιατάκι του, πως ο άλλος μια μέρα πήρε τέσσερις λαγούς με… τρία φυσίγγια, πως ο τρίτος (και μη το γελάτε είναι αλήθεια!!!) έριξε με μονόκαννο… έντεκα τουφεκιές σ’ ένα λαγό κι άλλα τέτοια…
Τελευταίος λοιπόν έμεινε ο Μπάμπης που αμίλητος άκουγε τις απίστευτες ιστορίες των συναδέλφων του κυνηγών αλλά δεν τολμούσε να πει τη δικιά του. Πέσανε λοιπόν όλοι πάνω του, καθώς δεν φημιζόταν και για τις επιδώσεις του, να τους πει κι αυτός κάποιο από τα ανδραγαθήματά του!!!
Ο ίδιος βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς οι άλλοι τον δούλευαν ως συνήθως και τότε του ήρθε η φαεινή ιδέα!!!
-Ρε σεις, θέλετε να πάω τώρα αμέσως με το κουστούμι να σας φέρω ένα λαγό; Τους λέει, σίγουρος πως αυτό που τους είπε θα το κάνει, αφού για καλή του τύχη στο σπίτι είχε ένα λαγό στο κλουβί!!!
Με μια φωνή όλοι συμφώνησαν καθώς ήταν σίγουροι πως η καζούρα θα συνεχιστεί και ο δικός σου, μια και δυο, φεύγει για το σπίτι να πάρει τα φυσεκλίκια του και να τους φέρει το πολυπόθητο θήραμα.
Όταν έφτασε στο σπίτι του σκέφθηκε πως θα ήταν χειρότερα αν απλώς τους πήγαινε  ένα λαγό ζωντανό και δεν χάνει καιρό, βάζει το λαγό, με κόπο είναι η αλήθεια, σ’ ένα ταγάρι και φεύγει για το διπλανό λόφο όπου θα… εκτελούσε το θήραμά του!
Φθάνοντας σε λίγα λεπτά διαπιστώνει πως δεν έχει με τι να δέσει το ζωντανό και χωρίς να χάσει καιρό βγάζει την εμπριμέ χαρακτηριστική γραβάτα του και προσπαθεί να τον δέσει σ’ ένα πουρνάρι.
Ο λαγός αντιστέκεται σθεναρά και όταν αυτός καταφέρνει να τον δέσει, μέχρι να πάρει το όπλο του ο λαγός λύνεται και με τη γραβάτα στο λαιμό φεύγει σφαίρα προς την κοντινότερη πουρναριά!!!
Μάταια ο Μπάμπης, πιωμένος καθώς ήταν, του αδειάζει το δίκαννο χωρίς να το πετύχει ούτε σκάγι!!!
Πικραμένος,  απογοητευμένος και μαραμένος γυρνά στο σπίτι του και ούτε λόγος να ξαναγυρίσει στο γλέντι….
Όμως  η ατυχία του δεν σταμάτησε εδώ. Λίγες μέρες μετά το γάμο,  την επόμενη Τετάρτη που είχε και πάλι λαγοκυνήγι, κάποιος από την παρέα περνώντας από το λοφάκι σήκωσε ένα λαγό. Περιμένοντας στο καρτέρι με τα σκυλιά να κλαφουνίζουν, βλέπει με τεράστια έκπληξη ένα λαγό με… γραβάτα να έρχεται κατά πάνω του!!!
Του ρίχνει λοιπόν και το θήραμα πέφτει αμέσως μπροστά του. Μια δεύτερη έκπληξη όμως τον περιμένει καθώς περιεργάζεται τον… γραβατωμένο λαγό!!!
Η γνωστή σ’ όλους στο χωριό, εμπριμέ γραβάτα του φίλου του Μπάμπη!!!
Όπως καταλαβαίνετε όλοι γελούν ακόμα στο χωριό αυτό κι ο Μπάμπης, φευγάτος πια, πιθανότατα απαρνήθηκε μια για πάντα το αγαπημένο του άθλημα…

Δημήτρης Β. Καρέλης


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη