ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 0-0


Ο ΠΑΣ Γιάννινα για 5ο ματς έμεινε χωρίς νίκη, η Λαμία για 6ο παιχνίδι παραμένει αήττητη και είναι αυτή που με το 0-0 στους Ζωσιμάδες... τσίμπησε έναν πολύτιμο βαθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος! Αποδοκιμάστηκαν οι γηπεδούχοι στο φινάλε. 
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2 και ρόμβο στον άξονα. Ο Βελλίδης υπερασπίστηκε την εστία, ο Αποστολόπουλος βρέθηκε δεξιά στην άμυνα, ο Τσικάρσκι αριστερά και ο Τζημόπουλος με τον Μιχαήλ στο κέντρο της. Ο Λίλα αγωνίστηκε μπροστά τους, με τον Σιόντη πιο προωθημένο, τον Βιντάλ δεξιά, τον Ντόλοβατς αριστερά και τους Αθανασιάδη και Μυστακίδη να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των Ηπειρωτών.Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος «έστειλε» τους παίκτες στο γήπεδο με το καθιερωμένο 4-2-3-1 και τον Σαράνοφ στην εστία, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Βάντερσον αριστερά και τους Αντέτζο και Πλιάτσικα στο κέντρο της άμυνας. Σκόνδρας και Δημούτσος βρέθηκαν στον άξονα, ο Μπερτόλιο μπροστά τους, ο Επστάιν αριστερά, ο Καραμάνος δεξιά και ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.
«ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ» ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΣΕΙΣ
Σχεδόν αμέσως οι δυο ομάδες βρήκαν ρυθμό, μετρώντας εκατέρωθεν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Πρώτη απείλησε η Λαμία με τον Καραμάνο να σουτάρει εντυπωσιακά στην κίνηση μετά το γύρισμα του Επστάιν από αριστερά, αλλά να βρίσκει τον Βελλίδη σε ετοιμότητα. Στο 28’ οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στις ευκαιρίες, με τον Αθανασιάδη να «τσιμπάει» τη μπάλα προ του Αντέτζο και να βγαίνει απέναντι στον Σαράνοφ, που όμως βγήκε γρήγορα κι απέκρουσε.
Εξάλλου από τη δράση του πρώτου μέρους ξεχώρισε η αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Βιντάλ από τον Κάστρο, γεγονός που αναπροσάρμοσε τα σχέδια του Πετράκη, καθώς και η «λαχτάρα» με τον Επστάιν, που δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου δέχθηκε την μπαλιά του Λίλα στο πρόσωπο και έπεσε στο έδαφος χωρίς να κουνιέται, με τον Αλβανό μέσο του ΠΑΣ να φωνάζει γρήγορα τους ιατρούς στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως ο Γερμανός μεσοεπιθετικός συνέχισε κανονικά.
Ο ΦΟΒΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η έναρξη του δεύτερου μέρους βρήκε τις δυο ομάδες χωρίς αλλαγές, αλλά και δίχως την ίδια όρεξη να επιτεθούν, προφανώς προτιμώντας την ασφάλεια της ισοπαλίας. Η Λαμία καλύφθηκε ακόμα περισσότερο, απειλώντας μόνο με ενέργειες του Μπερτόλιο, που συντόνιζε το επιθετικό παιχνίδι της, δίχως πάντως να καταγραφεί κάποια σπουδαία φάση για τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με αλλαγές (Ξύδας αντί Μυστακίδη, Νικολιάς αντί Σιόντη) να εντείνουν την πίεση στον Σαράνοφ, δίχως αποτέλεσμα, με τον Αθανασιάδη να νικάει σε πολλές περιπτώσεις τον Αντέτζο, αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά.
MVP: Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός ήταν ο «εγκέφαλος» της Λαμίας μεσοεπιθετικά, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας παιχνίδι, εκτελώντας τα στημένα και προσπαθώντας να απειλήσει, έστω δίχως επιτυχία.
Στο ύψος του: Αθανασιάδης. Ο φορ των Ηπειρωτών ήταν δραστήριος, πίεσε και προσπάθησε να βρεθεί στις φάσεις που δημιουργούσαν οι συμπαίκτες του, αν και δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια. Πάντως κέρδισε πολλές μονομαχίες, τόσο απέναντι στον Αντέτζο, όσο και με αντίπαλο τον Πλιάτσικα.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μυστακίδης πλαισιώσε τον Αθανασιάδη στην επίθεση του ΠΑΣ, ωστόσο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με την άμυνα της Λαμίας να μην τον «νιώθει» σε κάποιο σημείο του αγώνα.
Η «γκάφα»: Τέτοια πήγε να γίνει στο 50’, όταν ο Τσικάρσκι με τον Βελλίδη δεν συννενοήθηκαν σε γύρισμα προς τα πίσω, ο Καραμάνος έκλεψε και πήγε να γυρίσει στον Μπαράλες, όμως ο Τζημόπουλος επενέβη κι έδιωξε, ενώ η εστία του ΠΑΣ παρέμενε κενή.
Το «στραγάλι»: Εύκολο παιχνίδι για τον Διαμαντόπουλο, που δεν άφησε τα σκληρά μαρκαρίσματα ατιμώρητα, ενώ δεν χρειάστηκε να πάρει κάποια «γενναία» απόφαση.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, σε ένα αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιμένους τους Λαμιώτες, οι οποίοι είδαν το αήττητο σερί να συνεχίζεται για έκτη αγωνιστική, όχι όμως και τους Γιαννιώτες, που έμειναν για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς το «τρίποντο» που θα τους έδινε βαθμολογική ανάσα. Οι αποδοκιμασίες στο φινάλε δείχνουν και τη διάθεση της κερκίδας απέναντι στην ομάδα του Πετράκη.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Λίλα, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Σιόντης (70’ Νικολιάς), Μυστακίδης (62’ Ξύδας), Ντόλοβατς, Βιντάλ (26’ Κάστρο), Αθανασιάδης
Λαμία (Χάβος): Σαράνοφ (90’ Μελίσσας), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Σκόνδρας, Επστάιν (77’ Ρόμανιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος (92’ Ασίγκμπα), Μπαράλες.

 www.gazzetta.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη