Εργασίες επισκευής, συντήρησης και χρωματισμών του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας

Εργασίες επισκευής, συντήρησης  και χρωματισμών του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.
 
Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Αθανάσιο Μακρυγιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος και τον ενημέρωσε, ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την κατασκευή του έργου  «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 600.000,00 €.
Το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  είχε ενταχθεί στο  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και είναι αποτέλεσμα  συντονισμένων ενεργειών και  προσπάθειας με :  (α) την επικαιροποίηση της μελέτης που  συντάχθηκε από  τη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.  και εγκρίθηκε από την  Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων  & Σύγχρονων  Μνημείων  τού  Υπουργείου Πολιτισμού  το 2005,  (β) την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  (γ) την σύνταξη σχεδίου προγραμματικής σύμβασης, (γ) τη λήψη απόφασης από το ΤΑΧΔΚ για την έγκριση της και (δ) την έγκρισή της από το  Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.
Σκοπός του έργου είναι η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών: (α) Αποκατάσταση αποσαρθρωμένων εξωτερικών επιχρισμάτων. (β) Επισκευή - μερική αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου. (γ) Επαναχρωματισμός εξωτερικά όλου του κτιρίου.
Το έργο προβλέπεται να υλοποιηθεί εντός έτους από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για τη κατασκευή του.
Την υλοποίηση του εν λόγω έργου, επέβαλλαν :  (α)  Η προστασία  των δικαστικών λειτουργών,  εργαζομένων και των λοιπών χρηστών του κτιρίου, καθώς και των  διερχομένων και η δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος που να συμβάλει, λειτουργικά, στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης. (β)  Η προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου, κτίσμα του 19ου αιώνα,  με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική  και  αρχιτεκτονική αξία, αντιπροσωπευτικό  δείγμα  κτιρίου  αυτής της κλίμακας, στη πόλη της Λαμίας, αφού πρόκειται για ένα κτίριο που κτίστηκε με δωρεά του Αντρέα Συγγρού, με έντονα νεοκλασικά στοιχεία, ενδεικτικό της επίσημης αρχιτεκτονικής των Δημόσιων Κτιρίων της εποχής και ένα από τα λίγα εναπομείναντα στην πόλη της Λαμίας και (γ) η  ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λαμίας.
Σχετικά με το αναφερθέν έργο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας έκανε την ακόλουθη δήωση: «Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω τον Πρόεδρο του Δικηγορικού μας Συλλόγου, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης, η οποία ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Πρόκειται για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, ένα έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου και το οποίο θα ξαναδώσει αίγλη στο Νεοκλασικό αυτό κτίριο για να  αποτελέσει και πάλι στολίδι της πόλης της Λαμίας. Μαζί αλλάζει  όψη και ολόκληρο το κέντρο της πόλης μας, μιας και το συγκεκριμένο κτίριο δεσπόζει σε κεντρικότατο σημείο του ιστορικού κέντρου»




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη