Ο Θάνος Τσαντήλας σχετικά με διερευνώμενη ανακριτική υπόθεση του περασμένου Ιουνίου για έκδοση παράτυπων αδειών οδήγησης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Σε ανακριτική υπόθεση, που τον περασμένο Ιούνιο έτυχε εντονότατης δημοσιότητας και αφορά σε διερευνώνται κακουργηματικά αδικήματα σχετικά με έκδοση παράτυπων αδειών οδήγησης, η κα Ανακρίτρια Πρωτοδικών Λαμίας είχε εκδώσει τότε Διάταξη περί προσωρινής κράτησης του εντολέως μου, ιδιοκτήτη Σχολής Οδηγών με έδρα την Λαμία, ο οποίος και προφυλακίστηκε.
Αμέσως μετά την έκδοση της ανωτέρω Διάταξης, είχα δημοσίως δηλώσει, ως συνήγορος υπεράσπισής του, ότι κάθε δικαστική κρίση είναι σεβαστή, πλην όμως είχα από τότε επισημάνει ότι η υπόθεση διερευνάται και η δικογραφία εξελίσσεται, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.
Κατόπιν άσκησης νομίμου δικαιώματος του άνω κατηγορουμένου προς υποβολή σχετικής αίτησης, η κα Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Λαμίας, μελετώντας την υπόθεση με ιδιαίτερη νομική περίσκεψη και κρίνοντας με απαράμιλλη ψυχραιμία, εξέδωσε νέα Διάταξη περί αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους και με νόμιμο επακόλουθο την ήδη αποφυλάκισή του.
Υποδεχόμαστε, λοιπόν, σήμερα την νέα αυτή δικαστική κρίση με τον ίδιο σεβασμό αλλά και με έντονο το αίσθημα μιας πρώτης σημαντικής νομικής δικαίωσης του αληθούς δικαστικού μας αγώνα κατά την εξελισσόμενη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Λαμία, 12/12/2018

Αθανάσιος (Θάνος) Γ. Τσαντήλας
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
(ΑΜ/ΔΣΛ: 256 - ΑΦΜ: 117669919/ΔΟΥ Λαμίας)
Λεωνίδου 6 (2ος όροφος) - Λαμία 35132
Τ: 2231027400 – Κ: 6973990703 – Ε: thantsan@otenet.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη