Επίσκεψη-επίδειξη εκπαιδευτικού κινητού πράσινου σημείου από την Citipost και τον «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας»




    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ                     
            «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»

 Στα πλαίσια των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που διοργανώνει ο Φορέας μας σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη του, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-επίδειξη εκπαιδευτικού κινητού πράσινου σημείου από την εταιρία Citipost.
Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο, το οποίο σε διακριτές  θυρίδες δέχεται ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα, πλαστικά, αλουμίνιο, χαρτί – χαρτόνι, τηγανέλαια κ.α)
Πρώτος σταθμός του κινητού πράσινου σημείου ήταν το 4ο Γυμνάσιο Θήβας.
Προηγήθηκε παρουσίαση σχετικά με τις δράσεις που  προωθούν την εφαρμογή του συστήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και την πρακτική της ανακύκλωσης και στην συνέχεια οι μαθητές είδαν από κοντά το κινητό πράσινο σημείο που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.
Ακολούθησε επίδειξη του κινητού πράσινου σημείου στο προαύλιο του Δημαρχείου Θήβας παρουσία στελεχών του Φορέα μας και του Δήμου Θηβαίων.
Παρόμοιες δράσεις, με κινητά πράσινα σημεία τα οποία έχει σχεδιάσει να προμηθευτεί ο ΦοΔΣΑ, προγραμματίζονται σε όλους τους Δήμους μέλη μας και τα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.





Θήβα: 10/12/2018

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη