«Οι εργαζόμενοι απαιτούν να ζήσουν με βάση τις ανάγκες τους» Γρηγόρης Λιονής, υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Τις δύο πλευρές που κρύβονται στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πρέπει να δουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είπε ο Γρηγόρης Λιονής, υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», καθώς «αν δει κανείς την πραγματικότητα, θα καταλάβει το μέγεθος της πρόκλησης». Τόνισε πως η μία πλευρά είναι ότι θα συνεχίσει στον ίδιο βάρβαρο αντιλαϊκό δρόμο της τεράστιας φορολόγησης των εργαζομένων, για να επιτυγχάνονται τα τρομακτικά πλεονάσματα όλο το επόμενο διάστημα. Η δεύτερη πλευρά, είπε, είναι το πολιτικό θράσος, αφού εμφανίζεται ως παροχή αυτά που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους και είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ως δώρο αυτό που βγάζουν από τη μία τσέπη για να το πάρουν από την άλλη. Σημείωσε επίσης πως το μεγάλο κομμάτι των εξαγγελιών αφορά στο κεφάλαιο, όπως το ΦΠΑ στην εστίαση αλλά «και την τεράστια μείωση φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου με την υπεραπόσβεση των αποσβέσεων, που σημαίνει ότι ένας επενδύει 100 εκατομμύρια ευρώ, θα δικαιούται εκπτώσεις φόρων για 150 εκατομμύρια, δηλαδή δεν θα πληρώνει τίποτα». Ανέφερε πως «έχουν πάρει ένα τεράστιο ματωμένο υπερπλεόνασμα την τελευταία περίοδο, είναι η κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τα πλεονάσματα στο 4,2%, πολύ πάνω από το 3,5% που η ίδια συμφώνησε μέχρι το 2022 και απομυζά 1,5 δισ. ευρώ παραπάνω κάθε χρόνο, έρχεται να δώσει πίσω ένα ποσό της τάξης του ενός δισ. που είναι ψίχουλα μπροστά στα 55 δισ. που παίρνει». Σχετικά με το ποσό που θα δοθεί στους συνταξιούχους, σημείωσε ότι είναι ένα ισχνό επίδομα που είναι πολύ μακριά από το να καλύψει τις ελάχιστες ανάγκες τους. Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι απαιτούν να ζήσουν με βάση τις ανάγκες τους, να ανακτήσουν τις απώλειες όλου του προηγούμενου διαστήματος και να βάλουν μπροστά την πραγματική, μοναδική διέξοδο που είναι η ανατροπή όλου αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά μόνο φτώχεια, κρίσεις, εκμετάλλευση».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη