Ασφαλιστική χρησιμοποίησε το Google για να απορρίψει αποζημίωση για καρκίνο



Την αξίωση αποζημίωσης για καρκίνο του στήθους της DJ Lady Bianca, της 42χρονης σήμερα Bianca Eglington, που έκανε διεθνή καριέρα τη δεκαετία του 2000, απέρριψε μεγάλη ασφαλιστική στη Βρετανία λόγω… Google.
Την ιστορία της δημοσίευσε η Telegraph. Η Bianca Eglington διεκδικεί τώρα από την Legal & General (L&G) να αποζημιωθεί, καθώς η αίτηση της απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι τα φάρμακα που έπαιρνε σε αναζήτηση στο διαδίκτυο δείχνουν ότι πάσχει από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διαβήτη. Δεδομένου ότι δεν είχε γνωστοποιήσει τις παθήσεις αυτές στην αίτηση της, η αξίωσή της απορρίφθηκε.
Η κa Eglington δήλωσε για τον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής, Γκονγκλίντ Μετφορντίν “ποτέ δεν είχα διαγνωστεί με αυτές τις νόσους. Ήταν τόσο αγενής και στην επικοινωνία μας φορτίστηκα πολύ συναισθηματικά”. Η L & G παρέμεινε σταθερή στην άποψή της ακόμη και όταν ο γιατρός GP της Eglington ανέφερε ότι “η διάγνωση της δεν είναι αυτή που αναφέρει ο διαχειριστής των αξιώσεων”.
Όπως αναφέρει η telegraph κατά καιρούς φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν επικρίνει τις τακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών προς ευάλωτους πελάτες, προς τους τους οποίους οι επιχειρήσεις υποτίθεται ότι εφαρμόζουν πιο ευνοική πολιτική. Η Leonora Miles του Macmillan Support Cancer δήλωσε: «Οι ασφαλισμένοι αξίζουν διαφάνεια και ενσυναίσθηση στις αξιώσεις».
Η κα Eglington αγόρασε το συμβόλαιο της L & G τον περασμένο Μάρτιο. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το Δεκέμβριο και δεν μπόρεσε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Μεγαλώνει τον τρίχρονο γιο της και έχει μία επιχείρηση η οποία φοβήθηκε ότι θα χρεοκοπήσει χωρίς την ασφαλιστική αποζημίωση.
Όπως ναφέρει έπαιρνε Metformin για θέματα γονιμότητας και δεν είχε λόγο να ενημερώσει την ασφαλιστική για αυτό. Μετά την εμπλοκή της Telegraph Money, η L & G δήλωσε ότι απέρριψε την αξίωσή της για λόγους άλλους από εκείνους που της είχαν αναφερθεί. Εν συνεχεία αφού επανεξέτασε την απόφασή της, την αποζημίωσε.

 insurancedaily.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη