Φεστιβάλ Οίτης 2019: Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων 2019 -Τόπος Τεχνών «Χώρα»

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ
Πλούσιο και το φετινό θεατρικό καλοκαίρι στο 13ο Φεστιβάλ Οίτης.  Μεγάλα ονόματα του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σπουδαίοι πρωταγωνιστές, μεγάλες παραγωγές αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες, πειραματικές παραστάσεις και εναλλακτικά κείμενα.  Σημαντικές παραστάσεις του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου που άφησαν εποχή και καινούργια έργα από νέους καλλιτέχνες που έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε μεγάλες κεντρικές σκηνές.
Πρωταγωνιστές όπως ο δημοφιλής Νίκος Κουρής στον, πολύ ταιριαστό ομολογουμένως, ρόλο του "Δον Ζουάν" με συμπρωταγωνίστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια αλλά και τον σπουδαίο ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου.  Ο πολυτάλαντος Χρήστος Χατζηπαναγιώτης που φέτος θα φορέσει το φουστάνι της "Μαρίας Πενταγιωτισσας" για να μας χαρίσει απίστευτες στιγμές γέλιου μαζί με την αγαπημένη Βίκυ Σταυροπούλου.  Η Ελένη Κοκκίδου, που θα αφήσει για λίγο τα τηλεοπτικά πλατό της "Μουρμούρας" για να μας ταξιδέψει ως την ατμοσφαιρική Πόλη με τη "Λωξάντρα" του σπουδαίου σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή των δύο μεγαλύτερων εθνικών θεάτρων μας, Σωτήρη Χατζάκη.
Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις του 13ου Φεστιβάλ Οίτης:
12 ΙΟΥΛΙΟΥ: Σκηνική σύνθεση - «Ηρω_ίδα». Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia
Η Ομάδα Ρίχτερ παρουσιάζει μία πειραματική σκηνική σύνθεση με αφορμή την ζωή και τον θάνατο της έφηβης αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Είσοδος ελεύθερη
23 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ!»
Η ξεκαρδιστική κωμωδία με την τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Καταιγιστικός ρυθμός, εναλλαγές ρόλων, αστείρευτος αυτοσχεδιασμός, ανατρεπτικές καταστάσεις… γέλιο…μέχρι δακρύων! Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Με τους  Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, Σταύρο Σβήγκο.

30 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη
Από το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης. Σκηνοθεσία Λευτέρης Γιοβανίδης. Πρωταγωνιστούν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Μια κωμωδία χαρακτήρων, όπου αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».
2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: «Με Δύναμη από την Κηφισιά»
H Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι της» παρουσιάζει  το θεατρικό έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Εμμανουέλλας Κοντογιώργου. Mία νέα ομάδα ηθοποιών ξαναδιαβάζει αλλιώς, μακριά από κάθε είδους κλισέ, ένα έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο θεωρείται ήδη κλασικό.
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: «Mαρία Πενταγιώτισσα»
Του Μποστ. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας. Σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη και στον ομώνυμο ρόλο ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Αργυρη Αγγέλου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Μελέτη Ηλία, Δανάη Μπάρκα, Γιώργο Δεπάστα κ.α
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: «Λωξάντρα»
Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου. Σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη, τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη, την Χρύσα Παπά και πολλούς ακόμη, ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.  «Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου, Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης


28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: «Άρης»
Της Σοφίας Αδαμίδου. Σκηνοθεσία Βασίλης Μπισμπίκης. Με τον Τάσο Σωτηράκη. Βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη.

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: «Μαρία Πολυδούρη»
Βασισμένο στη ζωή και το έργο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης. Με τους Φωτεινή Φιλοσόφου, Νίκο Γιάννακα, Γιάννη Νικολαΐδη.

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: «Δον Ζουάν»
Του Μολιέρου. Σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, η ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Με τους Νίκο Κουρή, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκη Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη κ.α.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr
Info:
13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη