Γιουβαρλάκια

#tsoulotip: Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό.Ανακατεύουμε προσεκτικά.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον κιμά:

1/2 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

1 Αυγό

1/4 του μάτσου Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 του μάτσου 'Ανηθο, ψιλοκομμένο

150 γρ Ρύζι γλασέ

5κ.σ. Ελαιόλαδο

Λίγο αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σούπα:

1 μεγάλο Καρότο, τριμμένο

1 Πατάτα, κομμένη σε κυβάκια

1 Κύβο ζωμό λαχανικών

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 στικ Σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

1 λίτρο Νερό

20 ml. Ελαιόλαδο


Υλικά για το αυγολέμονο:

2 Αυγά μεγάλα

Χυμό από 1 λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα.
2. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα, μόλις πάρουνε μία βράση ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
4. Πρέπει να σκεπαστούν όλα τα κεφτεδάκια από το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30' και ανάλογα με το πόσο υγρή θέλουμε τη σούπα μας, συμπληρώνουμε νερό.
5. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το φαγητό όταν τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά βράσουνε.
6. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
7. Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.

Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη