Τα 5 λεπτά που θα σας «μεταμορφώσουν» πριν τις διακοπές


Τα 5 λεπτά που θα σας «μεταμορφώσουν» πριν τις διακοπές

Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να ανανεωθείτε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Ακόμη κι  αν έχετε ήδη τη βαλίτσα στο χέρι, μπορείτε να κάνετε διορθώσεις στο πρόσωπο και το λαιμό, που θα σας κάνουν όχι μόνο να νιώθετε αλλά και να είστε πιο όμορφη στις καλοκαιρινές εξορμήσεις σας.
Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό το «εγχείρημα» είναι οι ενέσιμες θεραπείες της Αισθητικής Ιατρικής, οι οποίες διενεργούνται και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι θεραπείες αυτές διορθώνουν τις ατέλειες, αναίμακτα και ανώδυνα και προσδίδουν μία πιο νεανική όψη, σβήνοντας τα σημάδια του χρόνου και της έκφρασης.
Με την εφαρμογή τους το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, οι μικρές ρυτίδες εξαφανίζονται ενώ οι μεγαλύτερες γίνονται πιο αχνές, τα σημάδια από πανάδες και ακμή βελτιώνονται ή φεύγουν εάν το πρόβλημα είναι ήπιο. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να βελτιωθεί και το οβάλ του προσώπου, ενώ το σχήμα των ματιών παίρνει καλύτερη κλίση σε πρόσωπα που έχουν… υποκύψει στο νόμο της βαρύτητας.
Τα χείλη και η μύτη, αποτελούν καθοριστικά σημεία στο πρόσωπο, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό την αισθητική μας εικόνα. Αν, λοιπόν, υπάρχουν ατέλειες που σας ενοχλούν μπορούν να διορθωθούν σε χρόνο… express. Το ίδιο ισχύει και για το λαιμό, που είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές.
Χείλη
Όταν τα χείλη δεν έχουν όγκο, είτε λόγω γονιδίων είτε λόγω ηλικίας, τα fillers μπορούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα μέσα σε μερικά λεπτά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος, δηλαδή το λίπος το οποίο λαμβάνεται από το ίδιο το σώμα και ύστερα από ειδική επεξεργασία τοποθετείται στα σημεία που χρειάζονται όγκο. Η χρήση των παραπάνω υλικών ενδείκνυται, επίσης, για τη διόρθωση του περιγράμματος των χειλιών αλλά και για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, γνωστές και ως «ρυτίδες του καπνιστή». Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και έχουν μεγάλη διάρκεια.
«Αντί για τα παραπάνω υλικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν βλαστοκύτταρα του ίδιου του οργανισμού. Κατά την εφαρμογή της διαδικασίας, λαμβάνεται λιπώδης ιστός από σημείο στο οποίο υπάρχει ‘περίσσεια’, γίνεται ειδική επεξεργασία, απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα και στη συνέχεια, εγχέονται όπου χρειάζεται. Η εφαρμογή αυτή ενισχύει την κολλαγονογένεση, με μακροχρόνια αποτελέσματα», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Μύτη
Για να διορθωθεί η μύτη δεν χρειάζεται πλέον απαραίτητα νυστέρι. Τα τελευταία χρόνια η αισθητική αποκατάστασή της μπορεί να γίνει και με εμφυτεύσιμα υγρά υλικά, αλλά με συγκεκριμένες ενδείξεις.
«Η ‘υγρή ρινοπλαστική’ ή ‘ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι’, όπως συχνά αποκαλείται, ενδείκνυται για την αποκατάσταση κακώσεων, για το εκ γενετής κενό στο ριζορίνιο κοντά στο μεσόφρυο που δημιουργεί ‘καμπούρα’ στη ράχη, τη δυσαναλογία των χόνδρων του ακρορινίου και την πτώση της βάσης της μύτης», διευκρινίζει η Δρ. Σεφέρη Δανιήλ.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ και τα βλαστοκύτταρα. Και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ωστόσο η διάρκειά του εξαρτάται από το υλικό και διαμορφώνεται «υπέρ» των  βλαστοκυττάρων.
Λαιμός
Για την περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, μπορούν να εφαρμοστούν ενέσιμες θεραπείες με στόχο την ενυδάτωση, την ανόρθωση και την εξάλειψη των ρυτίδων.
Με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, η μεσοθεραπεία, προκαλεί αντιγήρανση, συγκρατεί το νερό κάτω από το δέρμα και διατηρεί την επιδερμίδα λεία, ενυδατωμένη και νεανική. Ωστόσο, υπάρχει και η φυσική μορφή της, η οποία ονομάζεται «αυτόλογη μεσοθεραπεία». Για την εφαρμογή της απαιτείται μία απλή αιμοληψία, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.
Για τις λεπτές ρυτίδες στην περιοχή εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί επί περίπου 5-6 μήνες «δίνει» η αλλαντοτοξίνη, ενώ για την ανόρθωση του λαιμού ενδείκνυται και η χρήση νημάτων με άμεσα ορατό αποτέλεσμα και μεγάλη διάρκεια.
«Όλες οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν μόνες τους ή σε συνδυασμό,  στο ιατρείο χωρίς αναισθησία και η διαδικασία δεν διαρκεί παραπάνω από μερικά λεπτά. Πέραν του άμεσου αποτελέσματος στην εμφάνιση, έχουν και προληπτική δράση, περιορίζοντας τις επιπτώσεις του καλοκαιριού στο δέρμα, όπως αφυδάτωση, δυσχρωμίες, φωτογήρανση κ.ά.», τονίζει η κα Σεφέρη – Δανιήλ.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη