Οι απειλές Ερντογάν για «άνοιγμα κάνουλας μεταναστών», του Γεωργίου Σμοκοβίτη

Οι απειλές Ερντογάν για «άνοιγμα κάνουλας μεταναστών»
Γεωργίου Σμοκοβίτη 
------- . -------
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ «Αν ανοίξω την κάνουλα μεταναστών δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε», έφη τώρα ο Αφέντης Ερντογάν. Το λέει στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα πρώτα το «τσουνάμι». Το Καστελλόριζο το δείχνει σε ΑΟΖ της Τουρκίας, τώρα. Με τίτλο «το κόστος του Ερντογάν» είχα τότε... πριν έτη, δημοσιεύσει ότι χωρίς κόστος του «λαού του» «κατακτά» τα νησιά Ελλήνων ο... βάρβαρος εξαπολύοντας εναντίον τους τις απελπισμένες ψυχές «ξένων λαών - προσφύγων».
Τώρα, ένα απλό σκηνοθετημένο «ναυάγιο» στη γραμμή συνόρων «των ψαριών στη θάλασσα του Αιγαίου που ζουν ελεύθερα χωρίς να υπάρχουν σύνορα» αρκεί για την «αιτία ή αφορμή πολέμου» για το ποιός θα διασώσει τούς ναυαγούς, δηλαδή «εντός συνόρων ποιού έχουν ναυαγήσει».
Και το... άνοιγμα της «στρόφιγγας προσφυγιάς» γίνεται «τσουνάμι» για να πνίξει ως «συμμαχικά στρατεύματα κατοχής του Ερντογάν» όποιο νησί επιλέξει, ως πρώτη γραμμή επίθεσής του με «ανθρώπινη λόγχη» απελπισμένων ψυχών προσφύγων κι όχι του Τούρκου - λαού του. Ποιό το κόστος για τον Ερντογάν, όταν εξαπολύει «άθελά τους» «ξένους αμάχους εναντίον… εχθρού του»; Μηδενικό για τον «λαό του», στο πρώτο κύμα επίθεσής του με «στρόφιγγα μεταναστών η ανθρώπινη λόγχη εκατομμυρίων…», φώναζα: «Το Καστελλόριζο με ενδιαφέρει», «η Θράκη με ενδιαφέρει», ζητούσα «εξηγήσεις» τότε πριν χρόνια από… εκπροσώπους λαού - έθνους πού μέλος του υπάρχω και δρώ εδώ, αλλά ούτε «τοπικώς» απάντηση ουδενός.
Τώρα που τόσο καθαρά γίνεται αντιληπτή ως ανάγκη η παλαιότερη πρόταση για «συμπαράταξη πολιτών» με ευεργετικά πολλών και ποικίλων αποτελεσμάτων μιάς διοργάνωσης «ασκήσεων παλλαϊκής ετοιμότητας», με συμμετοχή όλων των πολιτών στην πράξη για την αντιμετώπιση «εκτάκτων κινδύνων από το... εσωτερικό και το εξωτερικό οποιουδήποτε βαρβαρισμού, οποιωνδήποτε, οποθενδήποτε προερχομένων εναντίον μας», τώρα την επαναφέρω, ελπίζοντας πώς θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία - καθοδήγηση των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών (ομοίως και «εκτάκτων φυσικών κινδύνων»). Έχω αναφερθεί αναλυτικά και τα όποια αρνητικά από φόβους και φοβίες θα αντισταθμιστούν από την αποτρεπτική δύναμή μας εναντίον επιβουλέων ως ενότητας κοινωνίας και οφέλη από καθ' εαυτήν την ενότητά μας, με συνοχή κοινωνίας μας σπουδαίων κοινών σκοπών.
Η «πράξη φωτός» (να ανάψουν τα φώτα στα Δημοτικά καταστήματα και με συμμετοχή πολιτών ορισμένη ημέρα και ώρα) είναι μία πολύ καλή αφύπνιση προς κοινή πράξη - ενέργεια - συμμετοχή όλων στο καλύτερο, και σε μια άμυνα από κοινού ανθρώπων - πολιτών - οργανωμένης κοινωνίας με φώς ψυχής και νού τους για το καλύτερο, την ευτυχία με την απόλαυση αγαθών ειρήνης και δημιουργίας στην κοινωνική ζωή μας, με όφελος για όλους, με ενότητα όλων και με κοινή δραστηριοποίησή μας. Πιστεύω θα επαναληφθεί.
Αναγκαία είναι η αξιοποίηση στη «σημερινή συγκυρία» των αρχαίων αμφικτυονιών, εδώ στον δήμο της έδρας της Στερεάς Ελλάδας, στην αρχαία Ανθήλη. Η προβολή των αρχών - αξιών και δράσης εντός του πνεύματος Αμφικτυονιών των τότε «συμμάχων και συνέδρων στην ειρηνική διευθέτηση διαφορών κρατών - πόλεων μεταξύ τους στις Αμφικτυονίες», είναι επιβεβλημένη στη σημερινή εφαρμογή τους από τούς διεθνείς οργανισμούς ειρήνης και άμυνας εναντίον βαρβαρισμών. Προς επιστροφή σε αρχές - ρίζες τους στις Αμφικτυονίες ενώσεων: Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΟΗΕ - NATO, ως αμυντικής συμμαχίας, θα ήταν πολύ χρήσιμη διότι: η ειρηνική διευθέτηση προέβλεπε και κυρώσεις και πόλεμο από όλους τους υπόλοιπους «συμμάχους» εναντίον όποιου κράτους - μέλους Αμφικτυονιών δεν τηρούσε μετά τα συμφωνηθέντα μεταξύ τους, εν ειρήνη. Και όλα τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας - Αμφικτυονιών στρέφονταν όλα μαζί εναντίον του ενός μέλους που «έσπαγε την ειρηνική διευθέτηση και τις... "διεθνείς τότε" συμφωνίες μεταξύ κρατών - πόλεων - συμμάχων - συνέδρων». Σήμερα, αντίθετα, η «συμμαχία» δεν επεμβαίνει εναντίον μέλους της πού δεν τηρεί τους κανόνες ειρήνης μεταξύ κρατών - μελών της συμμαχίας, αλλά στρέφεται εναντίον άλλου μέλους.
Η εδώ σύμπτωση στον ίδιο όμορο χώρο ως ενιαίο συμβολικά χώρο «Αμφικτυονιών - Θερμοπυλών - Λεωνίδα» με σύνδεση μεταξύ τους, είναι μία μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης από εδώ και διεθνώς, εντός του ιδίου δήμου (Λαμιέων), και της «ειρηνικής διευθέτησης διαφορών» αλλά και μαζί «Λεωνίδας - πολεμιστές αξεπέραστοι - υπερασπιστές ελευθερίας και πολιτισμού, με πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε επιτιθέμενου βαρβαρισμού “έσωθεν και έξωθεν”».
Επαναφέρω, λοιπόν, και τώρα την «παλλαϊκή συμπαράταξη πολιτών» με ασκήσεις ετοιμότητας όλων μας, υπό την καθοδήγηση των αρμοδίων αρχών - υπηρεσιών ως ενότητα δύναμής μας και άμυνας, και με αξιοποίηση διεθνώς προβάλλοντας την δύναμη αρχών και αξιών - κανόνων «Αμφικτυονιών ειρήνης» μεν, αλλά μαζί και «πολεμιστών αξεπέραστων ανά τους αιώνες Ελλήνων εδώ υπερασπιστών πολιτισμού και πατρίδας εναντίον οποιουδήποτε βαρβαρισμού».
Στις «πολιτιστικές διαδρομές» στην Στερεά Ελλάδα του κ. Μπένου και του «διαζώματός» του με χρήματα του ΕΣΠΑ, αμέσως να ενταχθεί και η Αρχαία Ανθήλη, και στη «διαδρομή δρόμο Θερμοπυλών - Γοργοποτάμου» και η Αλαμάνα. Απτά, και απάντηση περιμένω αμέσως, και πιστεύω, και πράξεις υλοποίησης

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη