Φιλοθηραματικές – Περιβαλλοντικές Δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας

ΦΙΛΟΘΗΡΑΜΑΤΙΚΈΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
   
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας στο πλαίσιο των φιλοθηραματικών του δράσεων παρέλαβε από το εκτροφείο Καρπενησίου τις πρώτες ορεινές πέρδικες (graeca graeca) προς απελευθέρωση, λόγω μείωσης του πληθυσμού της, σε συγκεκριμένη περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λαμίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, όπως προβλέπει σχετική μελέτη. Τα πτηνά θα φιλοξενηθούν στον κλωβό εξοικείωσης που διαθέτει ο Σύλλογος στη Ροδωνιά έως ότου είναι έτοιμα προς απελευθέρωση. Εντός ολίγων ημερών θα παραληφθούν από το εκτροφείο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος στην Εύβοια πεδινές πέρδικες (perdix perdix) για τις οποίες δεν απαιτείται χρόνος εξοικείωσης. Οι πεδινές πέρδικες θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον και βιότοπο έχοντας πάρει πιστοποίηση. Υπενθυμίζουμε ότι το είδος της πεδινής πέρδικας δεν είναι θηρεύσιμο και ο Σύλλογος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον εμπλουτισμό της σε μέρη βιώσιμα για αυτή.
 Όλοι οι κυνηγοί οφείλουν να δείξουν υπευθυνότητα και ευσυνειδησία σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποια από τα πουλιά καθώς σε συγκεκριμένες πεδινές περιοχές υπάρχει μέρος του πληθυσμού τους που έχει εξοικειωθεί με το περιβάλλον και με τις κλιματολογικές συνθήκες.Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη