1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας: «Ο τόπος μας, τα προϊόντα μας – ένα ταξίδι γνωριμίας & γευσιγνωσίας»

Ο Δήμος Μακρακώμης, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας & η Κοινότητα Σπερχειάδας συνδιοργανώνουν το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου & Μαίρης Ακρίδα, στη Σπερχειάδα.

Στόχος μας είναι μέσα από ένα φεστιβάλ γεύσεων, οι τοπικοί φορείς να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των ντόπιων ελληνικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών και να προσελκύσουν στοχευμένους επισκέπτες – επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να τους γνωρίσουν με τα παραδοσιακά προϊόντα της Δυτικής Φθιώτιδας.

Κύριο μέλημά μας είναι να ταυτίσουμε την τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να κάνουμε ευρύτερα γνωστό τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο παράγονται. Είναι αναγκαίο τα τοπικά μας προϊόντα, να βγουν δυναμικά στο εξωγενές περιβάλλον και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει.

Η βασική ιδέα είναι η δημιουργία μιας «γιορτής» τροφίμων & ποτών, η οποία θα αποτελέσει την αρχή για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής και η προβολή στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, η δημιουργία συνεργασιών και τόπων τουριστικού προορισμού.

Σύνθημά μας: «Αναδεικνύουμε την περιοχή μας – Αναδεικνύουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Δύναμή μας είναι οι πόροι της περιοχής, η περιοχή μας, το αγροτικό περιβάλλον, η γνώση, η διάθεσή μας να ζήσουμε ποιοτικά στην ύπαιθρο.

Οι επιχειρήσεις που θα μετέχουν, δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του αγροτουρισμού, της παραγωγής και μεταποίησης τοπικών προϊόντων, επιχειρήσεις με παραδοσιακά προϊόντα και παραδοσιακές τεχνικές συνδεδεμένες με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη γιορτή γαστρονομίας!ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣPost a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη