Εγκρίθηκαν οι δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων

Εγκρίθηκαν οι δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού εγκρίθηκε η δράση «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Δια-δημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 10.050.000 €.

Βασικό στοιχείο του στρατηγικού οράματος της Περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των  πόλεων της Στερεάς Ελλάδας με ολοκληρωμένο τρόπο, μέσω ενός συνδυασμού εμβληματικών παρεμβάσεων και υποστηρικτικών δράσεων, ώστε να διαμορφωθεί μια νέα εικόνα για τις πόλεις, με αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα, η οποία  θα αξιοποιεί αναπτυξιακά και από άποψη ποιότητας ζωής, τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα.

Η στρατηγική συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο  του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.

 «Μετά τη χρηματοδότηση των αντίστοιχων δράσεων στους Δήμους Λαμιεών και Χαλκιδέων, προχωράμε στην έγκριση της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων με 10 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η διαδημοτική συνεργασία, είναι από τις ελάχιστες αντίστοιχες προσπάθειες που σημειώνονται στον ευρωπαϊκό χώρο και γι` αυτό, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το πετυχαίνουμε στη Στερεά Ελλάδα. Συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε καθημερινά το σχέδιό μας να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα μια σύγχρονη, δυναμική και ανταγωνιστική Περιφέρεια»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη