Γ. Σαρακιώτης προς Μ. Βορίδη: «Σταματήστε την εξόντωση των ελαιοπαραγωγών».

Γ. Σαρακιώτης προς Μ. Βορίδη: «Σταματήστε την εξόντωση των ελαιοπαραγωγών».
Τις προκλητικές και υπέρογκες αυξήσεις στην τιμολόγηση της ασφαλιζόμενης αξίας της ελιάς της ποικιλίας Καλαμών ζητάει να αποκαταστήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με ερώτησή του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, την οποία προσυπογράφουν 25 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Την ώρα που οι ελαιοπαραγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγάλη μείωση της τιμής της ελιάς και τώρα, όπως όλος ο πρωτογενής τομέας, πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, η Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικότερα ο εποπτευόμενος από το αρμόδιο Υπουργείο, ΕΛ.Γ.Α., αύξησε αυθαίρετα και προκλητικά, κατά 58% (!!!) την ασφαλιζόμενη αξία του προϊόντος.
Ειδικότερα, μέσα από την ενιαία δήλωση καλλιέργειας – εκτροφής ΕΛ.Γ.Α για το έτος 2020, διαπιστώθηκε ότι, για την καλλιέργεια της ελιάς της ποικιλίας Καλαμών, που ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, και κυρίως σε Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Λακωνία και Αιτωλοακαρνανία, υπάρχει κατάργηση της κατεύθυνσης προορισμού του τελικού προϊόντος, ενιαία τιμολόγηση και προκλητική αύξηση στην ασφαλιζόμενη αξία, σε ποσοστό 58%. Αποδεικνύεται έτσι ότι, όχι μόνο οι εξαγγελίες των αξιωματούχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων περί στήριξης του αγροτικού κόσμου, των παραγωγών και του πρωτογενή τομέα είναι προσχηματικές, αλλά καθώς φαίνεται μόνο μέλημά τους είναι η πραγματική τους εξόντωση.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη