Ακυρώθηκαν οι ταυροδρομίες στην Παμπλόνα λόγω κορωνοϊού - Πρώτη φορά που δεν θα γίνουν

Η Παμπλόνα στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται, λόγω της πανδημίας, οι διάσημες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Σαν Φερμίν στις αρχές Ιουλίου, με το κυνηγητό των ταύρων στους δρόμους της πόλης.
«Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε αυτήν την απόφαση με ευρεία συναίνεση (...), λαμβάνοντας υπόψη ότι η μάχη κατά της Covid-19 έχει καταστεί παγκόσμια προτεραιότητα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη πιθανή επιλογή για να διεξαχθούν τόσο μαζικές και διεθνείς εορταστικές εκδηλώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημαρχίας. Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Σαν Φερμίν, προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου, η πόλη ζει συνήθως στον ρυθμό των ταυροδρομιών, στις οποίες αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους ταύροι κατάλληλοι για ταυρομαχίες και εκατοντάδες άνθρωποι - ντυμένοι στα λευκά και κόκκινα - προσπαθούν να τους πλησιάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά, τρέχοντας στα λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης στη βόρεια Ισπανία. Οι επικίνδυνοι αγώνες αυτοί είναι ζωντανό και ισχυρό τμήμα της παράδοσης της πόλης και ποτέ άλλοτε δεν είχαν ματαιωθεί παρόλο που κάθε χρόνο έχουν ως απολογισμό πολλούς τραυματίες και μερικές φορές νεκρούς. Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Πηγή: www.lifo.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη