Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση στην Αν. Μεσόγειο με νέα παράνομη NAVTEX στην περιοχή ερευνών του Nautical Geo

 
Η Τουρκία προκειμένου να παρεμποδίσει τον πλου και τις μετρήσεις από το NAUTICAL GEO προχωρά σε δέσμευση περιοχής και ναυτικές ασκήσεις. Η δέσμευση περιοχής με παράνομη NAVTEX είναι από σήμερα μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου. 

Επιρρίπτει εκ των προτέρων την ευθύνη σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Τουρκία απειλεί ευθέως με θερμό επεισόδιο όπως σαφώς προκύπτει από την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία επιχειρεί να επιρρίψει εκ των προτέρων στην Ελλάδα και στην Κύπρο την ευθύνη για την ένταση που… προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί στην περιοχή, απαιτώντας την ακύρωση νόμιμων δραστηριοτήτων στην Κυπριακή ΑΟΖ, που αφορούν τις έρευνες του Nautical Geo για τη χαρτογράφηση της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο αγωγός East Med.

Ταυτόχρονα η Τουρκία δεν περιορίζεται στα λόγια. Όπως έγινε χθες Σάββατο γνωστό, την Πέμπτη το πρωί στην Ικαρία με ευθυνη της Τουρκίας φτάσαμε μια ανάσα από ατύχημα ανάλογο των Ιμίων, με θύμα τότε τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία που απειλεί με θερμό επεισόδιο με αφορμή τις έρευνες του Nautical Geo στην Κυπριακή ΑΟΖ, έστειλε προ ημερών φρεγάτα 10 μίλια από την Κρήτη για να παρενοχλήσει το γαλλικών συμφερόντων ερευνητικό πλοίο το οποίο επίσης πραγματοποιούσε έρευνες για τον EastMed.

Επισημαίνεται μόνο την Παρασκευή σημειώθηκαν 66 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου καθώς και τέσσερις υπερπτήσεις.


Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση στην Αν. Μεσόγειο με νέα παράνομη NAVTEX στην περιοχή ερευνών του Nautical Geo | iEllada.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη