Εγκαίνια του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 

Εγκαίνια του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 

Επενδύσεις ύψους 88,1 εκατ. ευρώ και περισσότερες από 42.500 συνδέσεις καταναλωτών έως το 2036

 

 

Την έναρξη του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα κηρύξει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00, στο δημοτικό θέατρο Λαμίας.

 

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε έξι πόλεις της Περιφέρειας - τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι – με διακλαδώσεις συνολικά 540 χιλιομέτρων δικτύου. Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα.

 Οι συνδέσεις των καταναλωτών θα συνεχίζονται κανονικά και μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου, ξεπερνώντας τις 42.500 έως το 2036.

 Οι επενδύσεις που θα γίνουν για την τροφοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με φυσικό αέριο είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036. Το έργο μέχρι το 2023 συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η έλευση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -ένα αίτημα ετών- γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, ξεκινώντας μάλιστα από τη Φθιώτιδα, τον τόπο καταγωγής μου. Το μεγάλο αυτό έργο έχει έντονο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο με πολλαπλές ωφέλειες. Η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώνεται και, ταυτόχρονα, ενισχύεται η επιχειρηματική ζωή του τόπου. Δημιουργούνται, επίσης, πολλές νέες θέσεις εργασίας που ενισχύουν σημαντικά την απασχόληση και διανοίγουν μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για την Περιφέρεια».

 


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη