Προτεραιότητα στην αγροτική παραγωγή και μέσω ΕΕ -Ενημερωτική συνάντηση Σπήλιου Λιβανού με Έλληνες Ευρωβουλευτές

 

Προτεραιότητα στην αγροτική παραγωγή και μέσω ΕΕ -Ενημερωτική συνάντηση Σπήλιου Λιβανού με Έλληνες Ευρωβουλευτές

Συνάντηση με  Έλληνες ευρωβουλευτές είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός στο κτήριο της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, παρουσία του Γ.Γ του ΥπΑΑΤ Κώστα Μπαγινέτα, του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας μας πρέσβυ κ. Ιωάννη Βράϊλα,  του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου κ. Ιωάννη Γκίκα και στελεχών της ελληνικής πρεσβείας.

Ο κ. Λιβανός παρουσίασε το στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για την επανατοποθέτηση του ΥπΑΑΤ, την αναβάθμιση της θέσης του Έλληνα αγρότη και την ταύτιση της πρωτογενούς παραγωγής με τη σύγχρονη ταυτότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας στον 21ο αιώνα. Την ανάδειξη της σχέσης των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής με την υγεία, την ευζωία και την μακροζωία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας και τη σύνδεση της παραγωγής με τη μεταποίηση, την εμπορία, το Branding και τις εξαγωγές.

Παράλληλα παρουσίασε τις βασικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει μέσα στο έτος το ΥπΑΑΤ, με κυριότερες: την εντατικοποίηση των ελέγχων για να χτυπηθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και να προστατευθούν οι Έλληνες καταναλωτές και παραγωγοί, τον εξορθολογισμό του συστήματος κατανομής των ενωσιακών επιδοτήσεων, ώστε η βασική ενίσχυση να χορηγείται στους πραγματικούς δικαιούχους σε ολόκληρη την Περιφέρεια και να υπάρξει πάταξη εικονικών δηλώσεων, το νόμο για τις αθέμιτες πρακτικές,  καθώς και το μεγάλο πρόγραμμα αρδευτικών έργων «Ύδωρ 2.0», με συνολικό κόστος (λειτουργίας και κατασκευής) σε βάθος 25ετίας να ξεπερνά τα 4 δισ. €.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι αποτελεί επιλογή του να στηρίξει την αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση, να ενισχυθούν τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στον αγροτικό τομέα, να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και τα συλλογικά και συνεταιριστικά σχήματα, καθώς και να προωθηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την «Ελληνική Διατροφή», με στόχο την προβολή ενός μοναδικής αξίας brand και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

Επίσης, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία των 22 δις ευρώ που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες αγρότες στα επόμενα χρόνια μέσω της ΚΑΠ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΠΑΛΥΘ, και έδωσε έμφαση στα ενισχυμένα προγράμματα Νέων Αγροτών και Βιολογικής Γεωργίας, καθώς και στα μέτρα ενίσχυσης και φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους παρόντες ευρωβουλευτές, για τα θέματα των χαρτοφυλακίων τους γύρω από αγροτικά ζητήματα.

Με τη σημερινή πρώτη συνάντηση με την ομάδα των ευρωβουλευτών ο κ. Λιβανός εγκαινίασε ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της χώρας μας στις Βρυξέλλες, που στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία και ανταλλαγή ενημέρωσης για θέματα που άπτονται του αγροτικού τομέα τα οποία συζητούνται σε επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου και ψηφίζονται στην Ολομέλεια.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης (επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της ΝΔ), Γιώργος Κύρτσος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Κιμπουρόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης  και Μαρία Σπυράκη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά, καθώς και εκπρόσωπος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη.

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη