Μνημόσυνο του ζεύγους Γεωργίου και Ελένης Πανουργιά από το Λύκειο Ελληνίδων


 Το ζεύγος των αειμνήστων μεγάλων ευεργετών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας και του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας Γεωργίου και Ελένης Πανουργιά, οι οποίοι και δώρισαν την οικία τους και στεγάζεται σήμερα το Λύκειο των Ελληνίδων στο Κέντρο της Λαμίας τίμησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στον ιστορικό παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας. 

          Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Προέδρου κας Βασιλικής Ζησοπούλου –Αθανασίου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και της τ. Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή, ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ζεύγους Γεωργίου και Ελένης Πανουργιά. 

          Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

          «Ο Θεός δεν αναπαύεται στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα της δωρεάς και της αγάπης και στην επιτέλεση του χρέους της αγάπης.

          Σήμερα τιμούμε δύο ευλογημένες ψυχές, οι οποίες προσέφεραν τόσο στην εκκλησιαστική ιστορία αυτού του τόπου, όσο και στην ιστορία του πολιτισμού, διότι το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας αποτελεί πυξίδα, κοιτίδα και  εστία πολιτισμού και παράδοσης για το χθες και το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου. Όποιος ξέρει να τιμά αυτούς που προηγήθηκαν απ’ αυτόν, αυτός έχει μέλλον.

         Η ιστορική πορεία του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας είναι για εμάς τους νεοτέρους οδοδείκτης συνεργασίας και ενότητος. Έτσι θέλω να συμπορευόμαστε. Να θεωρείται την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη σας ότι είναι στο πλευρό σας και στην διάθεσή σας».

         Επίσης ο κ. Συμεών έκανε μία ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων στην Αθήνα το 1911 και στην ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων στην Λαμία το 1974 συσχετίζοντας αυτούς τους ιστορικούς σταθμούς με τις κοινωνικές και θεσμικές εξελίξεις στην πατρίδα μας στην προοπτική ανάπτυξης συλλογικοτήτων που υπηρετούν τον άνθρωπο και τις πνευματικές του ανάγκες.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη