Θερμοπύλεια 2015 – Τι Μέλλει Γενέσθαι….

Πολλά έχουν ειπωθεί και άλλα τόσα έχουν γραφτεί  για τις εκδηλώσεις Θερμοπύλεια.
Ο φετινός προγραμματισμός μάλλον οδεύει προς ακύρωση αφού μέχρι στιγμής δεν έχει να ανακοινωθεί κάτι σχετικό.
Πώς και γιατί όμως  ένα τόσο φιλόδοξο και πραγματικά ποιοτικό εγχείρημα αντί να αποτελεί την «ναυαρχίδα» των  τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν έχει ευδοκιμήσει στο μέγιστο βαθμό;
Γίνεται στον πασίγνωστο, διεθνώς,  και δημοφιλή ιστορικό χώρο, δημιουργήθηκαν υποδομές για την θέαση και παρακολούθηση των εκδηλώσεων, συμμετείχαν  γνωστά ονόματα, σε τεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.
Από την άλλη παρακολουθούμε κάθε χρόνο το ίδιο μοτίβο λίγο μετά τον Αύγουστο. Κόντρες  και δηλώσεις αυτοδιοικητικών που φαίνεται να είναι αδιέξοδες και τα Θερμοπύλεια να οδηγούνται στον πρόωρο «θάνατο».
Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που η εκάστοτε δημοτική αρχή ήρθε αντιμέτωπη με πολλές έντονες  αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.
Όλο και περισσότεροι δημότες, πλέον, εκδηλώνουν την αγανάκτηση τους αλλά και απορία γιατί δεν αξιοποιούνται με σωστό σχεδιασμό, γενικότερα, οι ιστορικές Θερμοπύλες ώστε η περιοχή να  επωφεληθεί ποικιλοτρόπως. Ειδικά τώρα, επιβάλλεται πιο πολύ από ποτέ να αναδείξουμε τον πλούτο της περιοχής μας,  ώστε να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη.
Untitled-2
Με αφορμή τα όσα γίνονται και φέτος, «δημοτικές» υποσχέσεις  ότι θα γίνουν, επιστολή – ερώτηση του κ. Γ. Σαγιά της παράταξης Πορτοκαλί Λαμία αν τελικά θα γίνουν κλπ,  αλλά και ένα νέο Video Art με θέμα τις Θερμοπύλες  που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σας παραθέτουμε την πρόταση για τα Θερμοπύλεια που είχε καταθέσει στην τότε Δημοτική Αρχή  το γραφείο της ARoTro Διαφημιστική (εδρεύει στην Λαμία και κατά καιρούς έχει καταθέσει στους αρμοδίους διάφορες προτάσεις με αντικείμενο τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό) με αριθμό πρωτοκόλλου 45322 και ημερομηνία 25  Οκτωβρίου 2006 στον τότε Αντιδήμαρχο Λαμιέων αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού κ.Γ.  Σαγιά και τότε Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Κοτρωνιά.
Στην πρόταση περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η ιδέα και η υλοποίηση των εκδηλώσεων στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών ώστε να καταστεί ένας θεσμός με κύρος, ποιότητα και  διάρκεια.
Ως γενική ιδέα, αλλά με άλλες  παραμέτρους, προωθήθηκε  λίγο καιρό μετά….
Το Video Art  της ARoTro Productions:
Untitled-3
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – 300 ΜΑΤΙΕΣ -
Η πρόταση της ARoTro Διαφημιστικής 
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ_ΠΡΟΤΑΣΗ_AROTRO_1 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ_ΠΡΟΤΑΣΗ_AROTRO_2 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ_ΠΡΟΤΑΣΗ_AROTRO_3

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη