Η Λαϊκή Συσπείρωση Μώλου–Αγίου Κωνσταντίνου για τον Προϋπολογισμό του δήμου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με τις ψήφους των «ανταρτών της», αλλά και της παράταξης του κ. Παταργιά, η διοίκηση του δήμου μας πέρασε κατά πλειοψηφία τον πιο κακοδουλεμένο, πρόχειρο και οπωσδήποτε αντιλαϊκό Προϋπολογισμό των τελευταίων ετών.
Ο Προϋπολογισμός του 2018 βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, υλοποιώντας στο ακέραιο την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική που παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους και ισχυρούς. Προϋπολογίζει να εισπράξει φέτος από το λαό περισσότερα από πέρσι. Τόσο από τα ανταποδοτικά τέλη, όσο και από τους υπόλοιπους φόρους μέσω λογαριασμών ΔΕΗ κ.ά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 78% των εσόδων του προέρχεται από τη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ τα έργα είναι ανύπαρκτα, επειδή είναι ακόμα περισσότερο μειωμένη η χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής πάει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξαντλείται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (βλέπε τουριστικό καταφύγιο Κ. Βούρλων), που επισφραγίζεται με την ψήφιση και αυτού του προϋπολογισμού.
Σοβαρές ευθύνες πλέον φέρουν όσοι έδωσαν θετική ψήφο -έστω και με αστερίσκους– σε αυτόν τον προϋπολογισμό συνολικά και, πιο συγκεκριμένα, στα ζητήματα πολιτικής ομηρίας μέσω της σχεδόν μηδενικής επιχορήγησης των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοτική αρχή δεν βρήκε καν το κουράγιο να
εισηγηθεί τον Προϋπολογισμό του 2018, παρά αρκέστηκε στη λογιστική παρουσίασή του από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
Απευθυνόμαστε στις λαϊκές οικογένειες του τόπου μας και τους λέμε ότι η ανάπτυξη την οποία διαφημίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η διοίκηση του δήμου μας -μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τους υπόλοιπους συμβούλους της μειοψηφίας- δεν αφορά τα συμφέροντα των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των υπολοίπων μεγάλσχημόνων της περιοχής μας. Μαλιστα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να ζητάει την παραχώρηση των ιαματικών πηγών στους μεγάλους ξενοδόχους.
Άλλωστε η πλειοψηφία του Δ.Σ. με την ψήφο όλων των συμβούλων (εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης) αποφάσισαν την τμηματική παραχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη και μάλιστα μέσω της μεθόδου της απευθείας ανάθεσης. Αναίρεσαν δε παλαιότερη, ομόφωνη απόφασή που είχε ληφθεί τότε με εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι η μόνη δυναμική και γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεπής στη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που τη στηρίζει. Μαζί τους μπορούν και πρέπει, το επόμενο διάστημα, να συμπαραταχτούν και να παλέψουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μικροί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες.
Κ. Βούρλα 28/1/2018

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη