Την Αγιοβασιλόπιτα της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Φθιώτιδος

ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Πολλές, από καρδιάς και καλοδεχούμενες ήταν οι ευχές για «καλή και ευλογημένη χρονιά» που αντηλλάγησαν στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου έγινε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας για το νέον έτος 2020, παρουσία σύσσωμης της σχολικής κοινότητάς του.
Την κοπή έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας κ. κ. Συμεών. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Φθιώτιδος αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, απόφοιτος της Σχολής, ο αιδεσιμώτατος π. Χρήστος Καραγιάννης, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Ν. Μαγνησίας και ο αιδεσιμώτατος π. Αριστείδης Πανταζίδης, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μ. Βρύσης, απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καθώς και ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μ. Φθιώτιδος π. Ευστάθιος Κατόπης.
Τίμησαν με την παρουσία τους το Εκκλησιαστικό Σχολείο ο κ. Βάϊος Ζαμπεθάνης, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, ο κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης, η κ. Αρτεμισία Φωτεινού εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Παπαχρήστου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, Καινοτομίας και δια βίου μάθησης, η κ. Ευμορφία Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη, η κ. Βίβιαν Αργύρη, πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και η τοπική σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων κ. Βάσω Κατόπη.
Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η κ. Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο κ. Χρήστος Μαρκαντώνης, Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαίδευσης του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, η κ. Αικατερίνη Καλογήρου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, εκπροσωπώντας τον κ. Σπύρο Πιλιτζίδη, Διευθυντή Δ. Ε. Φθιώτιδας, o πρώην Διευθυντής της Σχολής κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, τα μέλη της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου Λαμίας κ.κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος, Αικατερίνη Καλογήρου και Χρήστος Αρίδης, καθώς και ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας, εκπαιδευτικός του Σχολείου, κ. Πέτρος Κόρδας.
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τη σχολική κοινότητα και τους παρευρισκομένους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται ξανά στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της να έχουν μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική νέα χρονιά. Αναφέρθηκε επίσης στη διαχρονική προσφορά του Εκκλησιαστικού Σχολείου, απόφοιτοι του οποίου κοσμούν τόσο την τοπική Εκκλησία, όσο και μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και την ελληνική κοινωνία από διάφορες σημαντικές θέσεις.
Ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του στο Σχολείο, η οποία όπως είπε αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία και εξέφρασε την ευχή και την πεποίθηση ότι με την αγάπη του και τις ευχές του το Σχολείο θα συνεχίσει την ευλογημένη πορεία του και κατά τη δεύτερη εκατονταετία της λειτουργίας του. Ακόμη προσφώνησε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκομένους.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε φέρει μαζί του και το δώρο, διπλό μάλιστα, για τον τυχερό μαθητή, ο οποίος θα εύρισκε το φλουρί. Ο μαθητής αυτός ήταν ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, της Β’ Λυκείου. Από τους καθηγητές τυχερή στάθηκε η εκπαιδευτικός της μουσικής κ. Βασιλική Γούση.
Έψαλε και τραγούδησε τα κάλαντα η Χορωδία του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ. Βασιλικής Γούση.
Μετά το πέρας της γιορτής ο Διευθυντής οδήγησε τον Σεβασμιώτατο και τους επισήμους στο γραφείο καθηγητών του Σχολείου, όπου παρατέθηκε φιλόφρον κέρασμα.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη